Kemijski čistači

Sekciju kemijskih čistača Udruženja obrtnika grada Zagreba čine obrtnici koji posluju na području grada Zagreba. Većina obrta posluje s dugogodišnjom tradicijom, a vlasnici su stručni i iskusni majstori te stoga možete biti sigurni da je Vaša odjeća tretirana s najvećom mogućom pažnjom majstora obrtnika. Odjeća je primljena i čišćena uglavnom od iste osobe koja je upoznata sa svim Vašim zahtjevima te stoga ima tretman koji ne može pružiti niti jedan veliki sustav na tržištu. Želimo napomenuti da su sve kemijske čistionice u Zagrebu EKOLOŠKE i da posluju u skladu sa propisima o očuvanju okoliša. Za one kojima je bitna kvaliteta i poseban tretman odjeće te brzina usluge nema boljeg rješenja. STRUČNOST, KVALITETA I BRZINA NA JEDNOM MJESTU.

Poslovni odbor
mandat 2022.-2026.

  • DAMIR JURETIĆ, pročelnik
  • BLAŽ ĆURKOVIĆ, zamjenik pročelnika
  • MAJDA MATAIĆ, tajnica
  • ZRINKA ĆURKOVIĆ, član
  • ALAN PEKSIDER, član
  • KRISTINA ŠIMANOVIĆ, član

Novosti

Novosti

Damir Juretić ostaje pročelnik sekcije kemijskih čistača

Damir Juretić, dosadašnji pročelnik Sekcije kemijskih čistača ostat će i dalje na toj dužnosti, a podršku mu je dala Sekcija na sastanku održanom 19. travnja ove godine. 
Za zamjenika pročelnika izabran je Blaž Ćurković, a za tajnicu  Majda Mataić. U Poslovnom odboru će osim spomenutih čelnika biti i članovi: Zrinka  Ćurković, Ankica Jandrić i Davorin Martinkec.
Cehu uslužnih djelatnosti za člana Skupštine UOGZ predložen je Damir Juretić. Za člana Upravnog tijela Ceha također je predložen Damir Juretić.

Novosti

Kemijski čistači izabrali rukovodstvo, pročelnik ostaje Damir Juretić

Sekciju kemijskih čistača vodit će u mandatnom razdoblju 2014. do 2018. godine pročelnik Damir Juretić. Zamjenik će mu biti Blaž Ćurković, a na dužnost tajnika na sastanku Sekcije izabrana je Majda Mataić.

U Poslovnom odboru, operativnom tijelu Sekcije kemijskih čistača bit će uz spomenute čelnike također: Vlatka Ferenčak, Zrinka Ćurković, Darko Ribarić, Denis Leljak i Amila Čabaravdić.

Poziv na sastanak

IZBORI: Sekcija kemijskih čistača

Udruženje obrtnika grada Zagreba

Sekcija kemijskih čistača
Trg Mažuranića 13, Zagreb
tel. 48 77 888, fax 48 26 096

Zagreb, 07.01.2015.

Br.: 01-6/ 2015

- Č L A N O V I M A S E K C I J E -

Poštovane kolegice i kolege,

Novosti

Visoka stručna sprema nije nužna za rad u kemijskoj čistionici

Hrvatska obrtnička komora uspjela je promijeniti pravilnik Ministarstva zdravlja kojim se od radnika kemijskih čistionica zahtijevala visoka stručna sprema. Nakon niza konzultacija i javnih rasprava donijet je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima za obavljanje djelatnosti proizvodnje, stavljanja na tržište i korištenja opasnih kemikalija.

Novosti

Predstavljeni rezultati ekološkog čišćenja vodom

Sekcija kemijskih čistionica održala je sastanak na kojemu je razmatrana problematika fiskalizacije u prometu gotovinom. Računalni program koji je napravljen za potrebe članova sekcije funkcionira besprijekorno i omogućava fiskalizaciju na brz i kvalitetan način.

Novosti

Veliko zanimanje za Zakon o fiskalizaciji u prometu nekretninama

Damir Židanić, predsjednik Sekcije intelektualnih usluga i vlasnik knjigovodstvenog obrta "Ines" upoznao je kemijske čistače s novostima u poreznom zakonodavstvu. Najviše zanimanja bilo je, naravno, za provedbu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom iako će većina članova Sekcije kemijskih čistača Zakon početi primjenjivati tek od 1. srpnja. Oni koji imaju registriranu trgovinu obveznici su od 1. travnja, a ako netko uz djelatnost kemijskog čišćenja ima registriranu i ugostiteljsku djelatnost tada će fiskalizacija za njega važiti već od 1. siječnja 2013. godine.