O nama

Udruženje obrtnika grada Zagreba (UOGZ) okuplja oko sedam tisuća obrtnika proizvodnih i uslužnih djelatnosti. Po strukama su organizirani u 38 sekcija. To je najveće udruženje obrtnika na području Republike Hrvatske pa i Grada Zagreba. U njemu je 60 posto svih obrtnika, dok je preostalih 40 posto u udruženjima ugostitelja, trgovaca, autoprijevoznika, taksista i u Udruženju obrtnika Sesvete.

Članstvo u udruženju obrtnika regulirano je Zakonom o obrtu pa se upisom u obrtni registar, odnosno dobivanjem rješenja o otvaranju obrta stječu i prava na razne oblike stručne potpore. Aktivnosti Udruženja obrtnika grada Zagreba su savjetovanje, edukacija, organiziranje sudjelovanja na sajmovima i promotivnim skupovima, suradnja sa školama za obrtnička zanimanja, licenciranje obrtnika, informiranje članstva, rješavanje statusnih pitanja i dr.

Udruženjem upravlja Upravni odbor koji broji 17 članova, a dio ovlasti je zbog operativnosti prenesen na Predsjedništvo. UOGZ ima svoju Skupštinu od 45 članova koja je izabrana za razdoblje od 2014. godine do 2018. godine. Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba je Antun Trojnar. Udruženje ima i Nadzorni odbor.

Odlučite li posjetiti Udruženje obrtnika grada Zagreba, do zgrade Obrtnog doma na Trgu Mažuranića 13 možete doći javnim prijevozom (tramvaj ili autobus), osobnim automobilom ili taksijem. Smješteno je u samom središtu grada, u zgradi Obrtnog doma izgrađenoj 1910. godine za potrebe obrtništva koje je bilo nositelj gospodarskog razvoja Zagreba. Danas je tu također veoma dinamično, održavaju se tribine, seminari, edukacije, predavanja i druge aktivnosti zagrebačkih obrtnika.