Članovi Udruženja na strukovnom natjecanju WorldSkills Croatia 2019

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu, održava se  Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019.. Riječ je  najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe. 

Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natječe se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima  prezentiraju stručne kompetencija te demonstriraju vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.
Discipline  obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

Kao članovi Prosudbenog povjerenstva sudjeluju : u disciplini zidarstvo  gosp. Zlatko Prosinečki, vl. građevinskog obrta Prosinečki, a u disciplini instalacije   gosp. Tihomir Mihalić, vl. obrta Servoplin, u disciplini cvjećarstvo gđa Ela Petrinić, vl. cvjećarne Poppy i gđa Josipa Čuvalo, vl. cvjećarne Lanište. 

Jedna od glavnih svrha novoga modela natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja očekuje se više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske.