Članovi Udruženja i ove godine sudjelovali na manifestaciji „Eno gastro Kaštela“

Sedmu godinu zaredom Udruženje obrtnika Kaštela ugostilo je članove obrtničkih udruženja iz Zagreba, Slavonije, Moslavine, Gorskog kotara, Istre, Primorja, Dalmacije, Zagorja i drugih krajeva Hrvatske, na manifestaciji „Eno gastro Kaštela“.
Manifestacija je ove godine okupila članove iz više od 20 obrtničkih udruženja, a kuhanja i pečenja uhvatili su se članovi 15-ak udruženja, koji su pripremili oko dvije tisuće porcija različitih jela, prvenstveno onih koji se pripremaju u kraju iz kojeg dolaze.
Svi koji su na poziv organizatora u subotu navečer došli na porat u Kaštel Stari mogli su tako kušati zagrebačku kotlovinu, goranski kotlić s jelenom i domaćom svinjom, kobasice od divljači, crni rižot, različite kolače, hobotnicu na salatu, paprikaš s teletinom, lungiće na roštilju, tunjevinu s gradela, svinjsku vratinu na nekoliko načina, mini hamburgere, razliku između drniškog i vrgoračkog pršuta, gulaš s tjesteninom i još cijeli niz jela.
Neki od sudionika, poput obrtnika iz Zagreba na ovoj manifestaciji sudjeluju od njenih početaka prije sedam godina, no neki, poput Imoćana, ove godine sudjeluju po prvi, ali, kako su kazali, ne i zadnji put.
Uz dobru spizu i glazbu uživo, manifestacija „Eno gastro Kaštela“ i ovog puta odvijala se do dugo noć, a među onima koji su se opustili i uživali u pravom dalmatinskom ozračju bio je i značajan broj stranih turista.