10. Groznica maturalne večeri - za humanost nema krize

Groznica maturalne večeri održana je jubilarni, 10. puta zaredom. U odličnoj atmosferi koja je pratila modnu reviju predstavljene su kreacije domaćih autora a posebno je uživala najbrojnija mlada publika kojoj je priredba i namijenjena.

Pozivu su se odazvali i predstavnici Grada Zagreba, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić - Vukičević kao i kandidati za budućeg gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Rajko Ostojić i Vladimir Ferdelji.

Groznicu maturalne večeri kao humanitarnu manifestaciju pokrenulo je Udruženje obrtnika grada Zagreba, a prije dvije godine pridružili su se i Obrtnička komora Zagreb te Hrvatska obrtnička komora. Cilj humanitarne manifestacije je u potpunosti odjenuti i opremiti maturante za maturalnu večer. Riječ je o djeci iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kojima se želi pomoći da svoj dan dočekaju rasterećeni briga što odjenuti i kako se pripremiti za tako važan dan.

Ove godine obrtnici opremaju 20 maturanata odjećom, obućom, modnim dodacima, šminkom, frizurama i nakitom. Simbolične poklon bonove organizatori su uručili predstavnicima domova u čije ime se zahvalila Đurđa Čačić, ravnateljica podružnice Antun Gustav Matoš koja djeluje u sklopu Dječjeg doma Zagreb.

- Veliko vam hvala što ste u ovim za vas iznimno zahtjevnim vremenima ponovno pokazali da imate veliko srce. Tako dugo dok ste vi ovdje naša djeca mogu i dalje bezbrižno i veselo čekati svoje maturalne večeri- rekla je Čačić. Manifestacijom su također obuhvaćeni Kuća sv. Josipa, Caritasove kuće, i Dječji dom Ivan Goran Kovačić.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Vlado Crkvenac pjesmom je podsjetio starije na njihove maturalne večeri te je izrazio nadu da će maturanti nositi cijeli život uspomenu na večer koju su obrtnici grada Zagreba priredili za njih.

U modnoj reviji sudjelovali su naši istaknuti modni kreatori, obrtnici krojači, postolari, torbari, galanteristi, kozmetičari, frizeri i zlatari. Što se maturantima nudi pogledajte u video zapisima MODNIH REVIJA.