5. Skijaški kup frizera: Pobjednici Jelka Mesić i Elvir Bajrić

Sekcija frizera Udruženja obrtnika grada Zagreba i Ceh frizera i kozmetičara Obrtničke komore Zagreb, organizirali su stručne seminare i 5. Skijaški kup frizera i kozmetičara, koji se već tradicionalno održao na zagrebačkom Sljemenu i ove godine u Tomislavcu.

Na dvodnevnom sportsko-edukativnom druženju 23. i 24. veljače sudjelovalo je 80-tak obrtnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Italije, a ono što zasigurno nije nedostajalo jest mnoštvo edukacije, ali druženja i zabave.

Na zanimljivom seminaru akademije IDEA, predstavljeni su najnoviji trendovi šišanja, a na seminaru akademije Bjelica Hair prezentirane su osnovne teorije koloriranja na profesionalan način. Održan je i bonus seminar na kojem je vlasnik frizerskog salona Merlinka iz Karlovca predstavio program softvera za fiskalizaciju za frizerske salone.

Uz promociju frizerske struke, cilj ove manifestacije razmjena je iskustava, pa i ne čudi kako su prisutni vrlo pozorno pratili predavanja.

U sportskom dijelu druženja u kategoriji žene prvo mjesto pripalo je Heleni Belko, drugo Jelki Mesić a treće Marijani Azinović.

Provo mjesto u muškoj kategoriji osvoji je Krešimir Bezjak, drugo Ivica Zanetti a treće mjesto pripalo je Senadu Šehiću.

Prvo mjesto u kategoriji prijatelja frizera na Sljemenu je osvojio poznati pjevač, Sandi Cenov ispred drugoplasiranog Kreše Tomića iz HOK-a. Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Leila Novalija.
Ukupni pobjednici dvije utrke (Jahorina- Sljeme) u ženskoj kategoriji je Jelka Mesić (Hrvatska), a u muškoj Elvir Bajrić (Bosna i Hercegovina).

POGLEDAJ FOTOGALERIJU

5. Svjetski kup u skijanju za frizere
(II utrka Sljeme, Zagreb, Hrvatska)
23.-24.2.2013.

U organizaciji Zanettija, Styling Magazine i Radionice ove će godine po 5. puta frizeri stati na skije i provjeriti svoj svoj natjecateljski duh na snijegu. Program 5. Svjetskog kupa u skijanju za frizere počinje u subotu dolaskom skijaša na Sljeme i smještajem u hotelu Tomislavov dom.

U 16.30 sati sudionike očekuje stručni seminar Bjelica Hair koji će potrajati do 18.30 sati kada počinje noćna utrka na Bijelom spustu. Pobjednik utrke bit će proglašen na gala večeri u hotelu Tomislavac od 21 sat.

Drugoga dana 5. Svjetskog kupa u skijanju za frizere u 10 sati predviđen je seminar Akadeije IDEA, a u podne će biti uručenje diploma sudionicima. Kup će završiti u podne.

Gostima je po posebnoj cijeni od 60 eura osigurana večera, noćenje, glazba, doručak, ski pass, diplome... sve osim pića na gala večeri. Za frizere iz Zagreba koji neće noćiti cijena je 30 eura i u nju je uključen seminar, skijanje i večera (bez opreme koja se može iznajmiti na samoj stazi).

Osim kao natjecatelji, frizeri mogu sudjelovati i kao navijači. Dobrodošli su i njihovi prijatelji, kao i vlasnici tvrtki za profesionalnu njegu kose. Za sve koji nisu frizeri cijena je 80 eura.