53. Dan obrtnika obilježen u parku na Mažurancu

U nedjelju 10. lipnja 2018. godine Udruženje obrtnika grada Zagreba obilježilo je 53. Dan obrtnika i to po prvi put u parku ispred sjedišta Udruženja. Uz brojne obrtnike, članove njihovih obitelji i prijatelje proslavi su nazočili građani grada Zagreba ali i turisti.
Obrtnike je ispred Grada Zagreba pozdravila doc.dr.sc Olivera Majić, Davor Pleško, potpredsjednik HOK-e i predsjednik Krapinsko Zagorske županije te  Mirza Šabić. predsjednik Obrtničke komore Zagreb.  
U ime domaćina nazočne je pozdravio Antun Trojnar predsjednik Udruženja., koji ne na kraju govora poručio  „ Siguran sam da ćemo pronaći odgovore na izazove koji su pred nama jer Obrtnici su najžilaviji dio gospodarstva, imaju sposobnost brzog  prilagođavanja tržištu, a posebno je vrijedno što uspijevaju  sačuvali i brojna radna mjesta. Obrtnički ponos, častan i pošten rad te zajedništvo mogu nam svima donijeti bolje sutra.!!! 
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc.dr.sc Olivera Majić rekla je da obrtništvo u Zagrebu ima svoju stoljetnu tradiciju. Poručila je da obrtništvo pridonosi razvoju Zagreba te je stoga neophodno sačuvati tu tradicionalnu djelatnost, ali i prilagoditi se novim trendovima, tržišnim izazovima kroz kontinuirano učenje i ulaganje u nove tehnologije.
 "U tome zagrebački obrtnici imaju svekoliku podršku Grada Zagreba koji na temelju svojih razvojnih programa, provodi mjere i aktivnosti na poticanju rasta i razvoja obrta", istaknula je gđa Majić. Navela je da je u proteklih 18 godina za poticanje obrtništva i poduzetništva u Zagrebu utrošeno više od 450 milijuna kuna od čega je značajan dio usmjeren u obrtništvo. Samo za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih djelatnosti do sada je dodijeljeno više od 6500 potpora u iznosu većem od 92 milijuna kuna, čime je omogućeno očuvanje 4253 radnih mjesta. Gđa. Majić je rekla i kako je Grad Zagreb zadnjih godina u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb i Udruženjem obrtnika grada Zagreba pokrenuo niz projekata značajnih za promociju obrtništva u svrhu očuvanja i daljnjeg razvoja.
 "Sve ove aktivnosti pridonijele su i većem broju otvaranja novih obrta te je tako u Zagrebu otvoreno gotovo tisuću obrta više u odnosu na godinu ranije, a isto tako u obrtničke škole upisano je i više učenika nego prethodnih godina", istaknula je.
 
Dan obrtnika je prigoda da Udruženje obrtnika grada Zagreba zahvali svim obrtnicima koji svojim osobnim angažiranjem doprinose radu Udruženja, komorskog sustava i obrtništva u cjelini.     
                                                         
SREBRNI OBRT  je priznanje za očuvanje i nastavak obiteljske tradicije više od 40  godina.
                                  
1. VANJA DRAŠNER, KOZMETIČKI SALON ZORICA 
2. DANIELA TURKALJ , KOZMETIČKI SALON BIBIANA 
3.  MIRSAD NUŠINOVIĆ,  DEKOPLAST OBRT ZA PRERADU  I OBLIKOVANJE 
                                                 PLASTIČNIH MASA
                                                                                                         
PRIZNANJE UOGZ – dodjeljuje se za posebne zasluge i promicanje obrtništva
1. JELENA ČEKLIĆ 
2. SILVIJA TRŽEC  
3. TIHOMIR MIHALIĆ 
4. ZDRAVKO CRNARIĆ 
5. TOMISLAV LUKETIĆ 
6. ŽELIMIR KVOČIĆ 
7. AMIR BEĆIREVIĆ 
3. PLATINASTA DIPLOMA- priznanje za aktivno obavljanje  obrta više od 30 god.    
                           
1. SLAVKO JAMBREŠIĆ, SNJEŽANA BORŠIĆ 
2. BRANKO KRALJEVIĆ 
3. DARKO BILUŠIĆ 
 
ZLATNA DIPLOMA- priznanje za aktivno obavljanje  obrta više od 20 god.                               
1. SINIŠA RAJTERIĆ 
  2. IVAN MEZAK 
  3. ŽIVKA ŠKALIĆ 
  4. ANDREJA JUKIČIĆ 
  5. IRENA KANI 
  6.  ELENA KNEŽEVIĆ  
  7. MATE TOMAS 
  8. MIRKO ŠAPINA 
Iskrene čestitke svim dobitnicima priznanja!
 
 ZAHVALNICE Udruženja obrtnika grada Zagreba
uručene obrtnicima koji su ove godine sudjelovali u humanitarnom projektu Groznica maturalne večeri namijenjenog maturantima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji je ove godine obilježio 15. godina. Zagrebački obrtnici krojači, postolari, frizeri, kozmetičari, kožni galanteristi, cvjećari i zlatari  nesebično sudjeluju u projektu opremajući maturante za  njihovu najvažnije večer i ulazak u svijet odraslih.
Krojački salon Jura, P.T.O Šabić, vl.,  Otvoreni atelijer Milena, Nada ženski krojački salon, NIT by Ana Žarković, Šnajderaj obrt za proizvodnju i trgovinu Modni salon DORA, DNK Nada Došen, Vesna Sposa, Obrt za krojačke usluge i proizvodnju GOGA, Lida salon mode, Vjenčanice Ljubav, 
F.S.  Cool,  F.S.  Pilus, F.S.  Lucija, F.S.  Zanetti, F.S.  Diva,  F.S.  Larisa, F.S.  Kefa, F.S.   Beauty, F.S.  Marijana, F.S.  Gracia, Ana frizerski salon F.S.  Stil,  
K.S. Dora, K.S. Xenija, Ksenija kozmetički salon, K.S. De Luxe, K.S. Valeno, K.S. MS, K.S. Andrea
 
U ime maturanata dječjih domova i Udruženje obrtnika grada Zagreba od srca vam hvala.  
 
Druženje zagrebačkih obrtnika zajedno s kolegama iz cijele Hrvatske nastavljeno je  do kasno poslijepodne.
Koristimo prigodu zahvaliti svima koji su svojim angažmanom doprinijeli organizaciji ovog jedinstvenog i značajnog dana za zagrebačke obrtnike. 
 
Posebna zahvala HOKUD-u Sloboda bez kojeg ne prolazi niti jedan Dan obrtnika,  Sekciji cvjećara, čije su predstavnice  i  ove godine uredile  pozornicu te Zagrebačkoj pivovari za sponzorirano Ožujsko i suncobrane.
 
Pogledajte još: