78. Zlatna igla: Sve je spremno!

Sve je spremno za Zlatnu iglu, tradicionalnu modnu manifestaciju zagrebačkih obrtnika i njihovih gostiju koju organizira Udruženje obrtnika grada Zagreba. Ako niste među sudionicima, sutra, u subotu 12. listopada u 20 sati udobno se smjestite u svojim naslonjačima, uključite 2. program HTV-a i uživajte u izravnom prijenosu. 78. Zlatna igla i ove godine prepoznata je kao priredba čiji je značaj premašio lokalne granice. Održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske Ive Josipovića.
Modna revija koju ćemo vidjeti sastoji se od tri cjeline kroz koje će svoje najnovije radove predstaviti 16 modnih kreatora. Neće nedostajati raskoši, voluminoznosti ali ipak nije riječ o kreacijama koje ćemo vidjeti, ali nikad odjenuti. Naprotiv, sve je nosivo i udobno.

Ovaj za nas veliki događaj okupit će najpoznatija imena zagrebačkog modnog obrtništva, poznate i cijenjene kreatore koji svoju kvalitetu dokazuju i izvan lokalnih granica. Za njihove modele, a ovoga puta to će biti televizijski urednici i novinari, pobrinut će se nekoliko desetaka zagrebačkih frizera, šminkera, proizvođača modnih dodataka, nakita. S osobitim zadovoljstvom potrudit će se da Tončica Čeljuska, Katja Kušec, Sanja Mikleušević Pavić, Nataša Ban Leskovar, Petar Štefanić, Anka Bilić Keserović, Kristina Validžić i Damir Smrtić izgledaju kao pravi manekeni.

Kako ističe predsjednica Organizacijskog odbora Zlatne igle Branka Jengić prilika je dana i mladim dizajnerima da pokažu što umiju. Njihov nastup pridonosi kvaliteti manifestacije, ne želi se ograničiti događaj na uski krug ljudi već poticati i druge koji imaju što predstaviti da to i učine. Otvorenost manifestacije prema novome bio je i ostao jedan od uvjeta njezinog opstanka.

Najnovije modne uratke na 78. Zlatnoj igli predstavljaju: Modna manufaktura Mustre, Etna Maar, Obrt Sea, Modni dizajner Iva Karačić, Moda Stolnik, Modni dizajner Ana Kujundžić, Etno butik Mara, Igor Dobranić, IK studio za dizajn, Dora, Modna kuća Sposa, Modni dizajner Nada Došen i šeširi Kobali, Krzno Sumrak i torbice Skomina, Muška moda Šabić i Bočak cipele, Elegance modni salon te Igor Galaš.

Dok odbrojavamo posljednje trenutke do velikog događaja prisjetimo se i onih koji su poduprli naš projekt i omogućili da se po 78. puta održi u Zagrebu. Pokrovitelji i suorganizatori već niz godina su: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Gradska skupština Grada Zagreba, Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Zagreb. Naravno, posljednji ali ne i zadnji su naši obrtnici bez čije podrške i truda ovaj zahtjevan projekt ne bi bio moguć.