9. Groznica maturalne večeri - 30. ožujka 2012.

Humanitarni modni projekt Udruženja obrtnika grada Zagreba, Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore pod nazivom „Groznica maturalne večeri“ održava se za sve maturante-štićenike domova za djecu bez roditeljske skrbi s područja Zagreba.

To su:
Dom Antun Gustav Matoš, Selska 132
Dom Ivan Goran Kovačić, Ulica I. G. Kovačića 23
Dom Sv. Josipa, Leskovački brijeg 15
Stambena zajednica
Ovaj humanitarni projekt održava se po 9. put u zajedničkoj organizaciji Revijskog odbora i Sekcije krojača Udruženja obrtnika Grada Zagreba te zagrebačkih obrtnika iz sekcija: krojača, postolara, kožna galanterija, frizera, kozmetičara i zlatara.

Zagrebački obrtnici iz navedenih sekcija izradit će i pokloniti:
svečane modele haljina i odijela
obuću
kožnu galanteriju
nakit
šminku i frizure za sve maturante dječjih domova za djecu bez roditeljske skrbi na području Grada Zagreba
Jedanaest obrtnika krojača, šest frizera, osam kozmetičara, dva postolara, pet kožnih galanterista, sedam zlatara osigurat će da se ove godine svi maturanti iz spomenutih domova, 8 djevojaka i 9 mladića, na tako važan dan u njihovim životima ne razlikuju od onih koji imaju punu roditeljsku ljubav i skrb.

Središnji događaj ovogodišnje Groznice maturalne večeri održat će se

u petak 30.ožujka 2012. godine s početkom u 20.00 sati
u Ilici 49 - prolaz

gdje će zagrebački maturanti imati priliku za druženje i proslavu mladosti uz modnu reviju i disco program.

Modna revija zagrebačkih obrtnika prikazat će program haljina, odijela, frizura, make up-a, kožne galanterije i pratećih proizvoda za maturalnu večer - od svevremenskih modela do mladenački nosivih konstrukcija koje se mogu nositi za dan, a s malim trikovima pretvoriti u glamurozne kreacije.

Naši modni dizajneri uz bok su najpoznatijim svjetskim imenima, a iza hrvatskog proizvoda stoji kvaliteta izrade i jedinstveni modni izričaj. Kupnjom hrvatskih proizvoda pomažemo našem gospodarstvu i očuvanju radnih mjesta.

Sa željom da se maturanti Zagreba koji na sreću imaju toplinu doma i roditeljsku ljubav u humanitarnom projektu pridruže zagrebačkih obrtnicima, srednjim školama u Zagrebu dostavit ćemo pozivnice.

Pozivamo sve srednje škole da se jave u Udruženje obrtnika grada Zagreba na telefon 4877-888 radi dogovora oko broja pozivnica.

Projektom Groznica maturalne večeri zagrebački obrtnici dokazuju da uz svoj posao, teške uvjete rada i gospodarsku krizu nisu izgubili osjećaj za društveni i socijalni trenutak. Znaju kada je potrebno pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija, pogotovo djeci – najosjetljivijoj društvenoj kategoriji.

I ovakav način djelovanja tradicija je obrtništva našega Zagreba.