Alan Prežec izabran za pročelnika sekcija mesara i pekara

Na sastanku sekcija mesara i pekara izabrano je zajedničko rukovodstvo za naredne četiri godine. Dužnost pročelnika za obje sekcije obnašat će Alan Prežec, zamjenik pročelnika bit će Miroslav Trajković, a tajnik Sanel Kanurić.

Trojica novoizabranih čelnika ući će i u Poslovni odbor u kojemu će uz njih još biti samoi jedan član – Stjepan Kramarić. Međutim, uspiju li sekcije poboljšati odaziv na sastanke postoji mogućnost da se broj članova njihovog Poslovnog odbora poveća. Trenutno predstavljaju 134 obrtnika u Zagrebu i okolici.

Na sastanku je također odlučeno da će predstavnik u Skupštini Udruženja obrtnika grada Zagreba biti Alen Prežec. Osim toga, on će predstavl jati sekcije mesara i pekara i u Upravnom tijelu ceha.

Obrtnike obiju sekcija s aktualnostima u komorskom sustavu upoznao je Boris Trupec, tajnik Udruženja obrtnika grada Zagreba. Podsjetio je na tečajeve koje Udruženje organizira za svoje članove. Tečaj za procjenu rizika, što je novi termin za prijašnju procjenu opasnosti, stoji 450 kuna + PDV, tečaj rad na siguran način 210 kuna + PDV, a tečaj za pružanje prve pomoći može se pohađati za 200 kuna (u cijenu je uključen PDV).