Ante Ljevar predložen za člana Skupštine Udruženja obrtnika grada Zagreba

Sekcija soboslikara-ličilaca tajnim je glasovanjem izabrala Antu Ljevara za člana u Skupštini Udruženja obrtnika grada Zagreba. Za njega su glasovala četiri nazočna člana, dok ih je troje svoj glas dalo protukandidatu Marku Sačeru. Oba kandidata su članovi Poslovnog odbora Sekcije - Marko Sačer je zamjenik pročelnika, a Ante Ljevar tajnik.

Tajno glasovanje zatražio je pročelnik Sekcije Milan Matijević. On je također svoj mandat dao na raspolaganje, a prisutni članovi jednoglasno su potvrdili njegov ostanak na dužnosti.

Poslovni odbor Sekcije također je dobio nove članove. To su Antun Seuček i Renato Mihelj, dok je umirovljenjem članstvo prestalo Dragutinu Sopini.

Članovi Sekcije na sastanku su se osvrnuli na majstorske i pomoćničke ispite za zanimanja soboslikar-ličilac i pismoslikar. Za troškove majstorskog ispita obrtnici mogu tražiti povrat sredstava. Ove godine 18 je učenika za zanimanje soboslikar-ličilac dok ih je prošle bilo tek nekoliko. Za pismoslikare je zanimanje slabije.

Obrtnici su također upoznati s mogućnostima sprečavanja neregistrirane djelatnosti, mogućnosti kreditiranja kod Zagrebačke banke te s mogućnošću sudjelovanja na 5. Obrtničkom kotliću koji će se održati za nekoliko dana, 1. lipnja u Vrbovskom.