Bravarija Žuglić obilježila 50 godina kontinuiranog rada

Stjepan Žuglić osnovao je bravariju Žuglić davne 1968. godine i od tada punih 50 godina iz ovog obrta izlaze i montiraju se gotovi proizvodi ( ograde, vrata, prozori...).
01. siječnja 1981. godine, Josip Žuglić ulazi u zajednički obrt s ocem od kojeg 1982. godine preuzima obrt i kreće u samostalno obavljanje posla.
U proteklih 50 godina, kroz radionu je prošlo više od stotinu učenika i  radnika, što povremenih, što stalnih, učeći tako zanat. Mnogi od njih dočekali su tu i mirovinu, a neki  otvorili svoje obrte.
Mnogi poslovi su se odradili u Bravariji Žuglić, od kojih ćemo nabrojati samo najbitnije: izrada vojničkih kreveta za vrijeme rata, ormari, stolci, stolovi, sefovi, razni predmeti od metala za MORH, MUP, uređenje interijera i eksterijera za nekadašnja ugostiteljska poduzeća i još mnogo toga za privatne hotele i ugostiteljske objekte kao i privatne osobe.
Bilo je uspona i padova u poslu , kao općenito u životu.
Gosp. Žuglić od malena je volio raditi, a kao i danas trudio se svakome pomoći i biti na usluzi. 
Posebno je aktivan član  tijela UOGZ, u kojem obnaša dužnost dugogodišnjeg pročelnika sekcije metalaca, a u više mandata član je Upravnog odbora i Skupštine. Od 2000. godine,  u dva mandata obnašao je dužnost  potpredsjednika UOGZ .
U komorskom sustavu ( OKZ i HOK-e ) član je raznih tijela komisija i odbora kao što su:  komisija za majstorske i pomoćničke ispite, komisija za tradicijske i umjetničke obrte te komisija za  licenciranje radionica.
Svojim radom i požrtvovnošću zalaže se za bolje obrtništvo mlađih generacija. 
Danas gosp. Žuglić ima 40 godina radnog iskustva 60  godina starosti, bogato, iskustvo u vođenju obrta i još uvijek se nesebično daje na raspolaganje u obrtničkim asocijacijama, brojnim  drugim organizacijama te  humanitarnim događanjima. Za svoj angažman nagrađen je sa više od 40 priznanja, zahvala i plaketa.

Zlatni jubilej svečano je obilježen 26. listopada 2018. godine uz brojne kolege i prijatelje i nazočnost gradonačelnika grada Zagreba gosp. Milana Bandića.  
Tom prigodom predsjednik UOGZ, Antun Trojnar, gosp. Žugliću  uručio  je Statuu –najviše priznanje koje Udruženje dodjeljuje obrtnicima koji  daju izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva. 
„Želim istaknuti da gosp. Žuglić svojim nesebičnim angažmanom mlađim generacijama pokazuje da samo upornošću i vjerom u sebe i bolje sutra mogu opstati“ rekao je gosp. Trojnar.
Mirza Šabić predsjednik OKZ pridružio se čestitkama i u ime OKZ gosp. Žugliću uručio Priznanje povodom 50 obljetnice obrta.

Povelju Bravariji Žuglić za uspješan kontinuirani rad i tradiciju gosp. Žugliću uručio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gosp. Dragutin Ranogajec.   
                                             Još jednom iskrene čestitke našem dragom Žugli na zlatnom jubileju!
 

FOTO: IGOR PLENKOVIĆ