Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti o aktivnostima na 2. ZOS

Članovi ceha i poslovnih odbora pripadajućih sekcija na 19. sjednici održanoj sinoć u Udruženju obrtnika grada Zagreba definirali su aktivnosti i prezentaciju struka na 2. Zagrebačkom obrtničkom sajmu.

Tzv. građevinski dio sajma ove godine biti će nešto veći ,a samim time i kompleksniji pa zahtjeva savršenu organizaciju u prezentiranju struka. No sve je spremno, definirana su dežurstva i teme prezentacije strukovnih sekcija.
Tako će učenici osnovnih škola moći vidjeti, a i sami se okušati na prostoru Sekcije plinoinstalatera i plinosrevisera u narezivanju navoja i rezanjem cijevi kružnim rezačem.
Na prostoru Sekcije električara bit će im prezentiran elektro labirint – spirala. Kod Sekcije limara i vodoinstalatera moći će rezati cijevi i spajati ih. 
Na prostoru instalatera grijanja biti će prezentirana jedna od instalacija.
Klasični soboslikarski rad i slikanje po šabloni  pismoslikara biti će prezentiran na prostoru Sekcije soboslikara, ličilaca i pismoslikara.
Limari i krovopokrivači prezentirat će pokrivanje krova i rezanje lima škarama.

Od ostalih građevinskih djelatnosti moći će se vidjeti suha gradnja, parketarski radovi te zidarski, fasaderski, skelarski i tesarski poslovi.
I na kraju tu su i dimnjačari koji će u karakterističnoj uniformi cijelo vrijeme kroz razgovor i šetnju prezentirati zanimanje.