Dvije prezentacije kako poslovati online

Pandemija komora virusa i potres koji je zadesio Grad Zagreb, znatno su utjecali na gospodarstvo pa tako i poslovanje obrtnika članova Udruženja. Kako biti u korak s vremenom, na koji način poboljšati prodaju, kako poslovati online, kako  promovirati  svoj proizvod,  članovi Udruženja mogli su čuti na dvije organizirane radionice od strane Sekcije proizvođača suvenira,  u srijedu 22.07.2020. godine, u Udruženju obrtnika grada Zagreba.

 U prvom djelu gosp. Tomislav Gogić predstavio  je online tržnicu Dolac.hr kao  novitet u našem gradu.  Ponudio je  cjelokupno rješenje za Internet trgovinu uz dodatne usluge fotografiranje, grafički dizajn i digitalni marketing. Platforma u  prvi plan stavlja lokalne hrvatske  proizvođače i predstavlja ih kroz newsletter, blog i društvene mreže, također u planu je   plasiranje proizvoda na vanjsko tržište.

U drugo djelu prezentiran je portal MojKvart. hr, najveća poslovna tržnica. Gđe Nadia Bakić i Alja Pavlić Ravšer uputile su prisutne  u velike mogućnosti povezivanja društvenih mreža s web shopom i ponudile više paketa, besplatno postavljanje i izrada web shopa, tekstualni PR i Video PR te  dolazak u poslovne prostore obrtnike.  Posebno su istaknule da je u svi ponudama  uključena   mogućnost vlastitog ažuriranja profila.

Prezentacije nakon kojih je bilo niz upita su obrtnici ocijenili vrlo uspješnim i istaknuli da će im nova znanja pomoći u pronalasku novih kupaca  i vidljivosti oglašavanja na lokalno tržištu u svrhu boljeg poslovanja.