Gradonačelnik Bandić otvorio 5. Advent zagrebačkih obrtnika

Na zapadnom dijelu Trga bana J.Jelačića  kao jednoj od broj zagrebačkih lokacija i ove godine smjestio se Advent zagrebačkih obrtnika, a danas, 30. studenog 2019. svečano ga je  otvorio gradonačelnik Milan Bandić u  društvu suradnica dogradonačelnice  doc.dr.sc Olivere Majić i pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu Mirke Josić te predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Antuna Trojnara,  predsjednika Obrtničke komore Zagreba Mirze Šabića te potpredsjednika Udruženja Renata Bočaka, Ivice Zanettija i Branka Stričaka i članova UO i Skupštine Udruženja. 
Svečanost otvorenja  svojim nastupom i ove godine uveličao  HOKUD Sloboda izvođenjem prigodnih Božićnih pjesama.

Gradonačelnik je prilikom otvorenja zahvalio obrtnicima što već tradicionalno obogaćuju adventsku ponudu glavnog grada svojim ručno rađenim, unikatnim proizvodima te podsjetio kako je Zagreb tri godine za redom bio proglašen najboljom Adventskom destinacijom. „Ove godine ne natječemo se  za prestižnu nagradu već se natječemo sami sa sobom što je i najteže“ rekao je Gradonačelnik i pozvao sugrađane i goste Zagreba da posjete Advent zagrebačkih obrtnika ali i cjelokupni Advent u Zagreb.

Antun Trojnar, predsjednik Udruženja istaknuo je da je ponosan što obrtnici grada Zagreba petu godinu za redom su dio Adventske priče i na taj način promoviraju ručno rađene proizvode i suvenire  ali i obrtništvo grada Zagreba.

U 20-ak prepoznatljivih drvenih bijelih kućica u šarolikom asortimanu vrijednih obrtničkih ruku su ručni radovi od drva, tkanine i keramike, neobične minijature u konzervama, nezaobilazni medenjaci i licitarska srca, prigodni svijećnjaci i anđeli izrađeni u tiffany tehnici, ručno oslikani predmeti od stakla i keramike oslikani autentičnim motivima grada Zagreba i njegovim znamenitostima, šarene oslikane drvene igračke te brojni prigodni božićni artikli.

U centralnom dijelu prostora je uz  „foto kutak“ u obliku velikog licitarskog srca ali i foto kućica  u kojoj se možete fotografirati i tako za uspomenu ponijeti razglednicu s Adventa i stare ličke saonice koje je omiljeno  mjesto brojnih posjetitelja. Tu je i mala pozornica na kojoj će se predstaviti razni KUD-ovi, dječji zborovi, glumačke skupine koji će kroz pjesmu i ples predstaviti tradiciju Zagreba. I ove godine s nama je  Zabavni radio koji će kroz svakodnevni program uživo predstavljati izlagače i provirati obrtništvo grada Zagreba. Na 90.3 i 101.8 mhz svi građani mogu radnim danom od 15-19 sati, a vikendom od 14-19 sati uživati u programsko-promotivnim sadržajima Zabavnog radija.

Sajam je otvoren od 29.11.2019. godine do 8. 01.2020. godine, a radno vrijeme prigodne prodaje u navedenom razdoblju je od ponedjeljka do četvrtka u periodu od 10:00 – 21:00h, petkom od 10:00 – 22:00h, subotom 09:00 – 23:00h, te nedjeljom od 10.00-21.00h. Radno vrijeme na: Badnjak i Staru godinu od 09:00- 17:00 h, Božić i Nova godina od 10.00-18.00 h. Sv. Stjepan 10:00 – 21:00h. U periodu od 02.01. do 06.01.2020.g. od 10:00h – 20:00h.

„Advent zagrebačkih obrtnika“ i ove godine upotpunjava bogata ponuda ugostiteljske  obrtničke kućice „ Pod Vurom“ u kojoj možete na licu mjesta  kušati brojne delicije i  najdraže piće Adventa kuhao vino.

Vjerujemo da će pregršt događanja kroz cijelo trajanje adventa i obilje unikatnih obrtničkih proizvoda privući veliki broj posjetitelja upravo u ovaj „obrtnički“ dio Trga bana Josipa Jelačića gdje su obrtnici svojim trudom dočarali čaroliju adventskog vremena te pružili svim posjetiteljima i gradu Zagrebu nezaboravan trenutak Adventa na obrtnički način.

Posjetite i Vi „Advent zagrebačkih obrtnika“ Dobro nam došli!!!

Prilog: Pregled događanja za vrijeme Adventa Zagrebačkih obrtnika 

PrilogVeličina
PDF icon program_adventa_2019_-_.pdf162.6 KB