Intelektualne usluge o gospodarenju otpadom

Zakonom o održivom gospodarenju otpadom uvedeno je niz novih propisa  koji se odnose na sve djelatnosti pa tako i intelektualne usluge  čiji je  broj poddjelatnosti vrlo širok i obuhvaća:
 vođenje poslovnih knjiga, izdavačku djelatnost, prevoditeljsku djelatnost, poduku, marketing …, stoga je na sinoć održani sastanak pozvan stručnjak kako bi članovima pojasnio kako treba zbrinjavati otpad te koje su vrste otpada . Više u prezentaciji u privitku.

Osim novih propisa u zbrinjavanju otpada niz je novina i u poreznim propisima  o kojima je na sastanku govorio pročelnik Sekcije D.Židanić. Posebno se osvrnuo na : prijavu poreza,  izdavanje izlaznih računa, putne naloge, obrazac za dugotrajnu imovinu, JOPPD obrazac, nove stope turističke članarine…

Bilo je riječi i o  projektu Zajednička nabava – Artifex uz napomenu da je sada prodajnom mjestu partnera dovoljno reći svoj OIB, a ne više IQ kod.

Najavljen je Zagrebački obrtnički sajam koji će se u organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba održati od 21.-24. travnja 2016. godine na Zagrebačkom velesajmu. Djelatnost intelektualnih usluga biti će predstavljena kroz kratki film koji je u pripremi.

Na kraju sastanka pročelnik Židanić najavio je  organizaciju 9. OSI koje se ove godine održavaju u Umagu od 12.-15. svibnja  te pozvao sve članove Sekcije, ljubitelje sportskih aktivnosti da se prijave za natjecanje u jednom od šest sportova.

PrilogVeličina
Datoteka OTPAD KOD INTELEKTUALNIH USLUGA.pptx2.28 MB