Ivan Halužan novi pročelnik Sekcije stolara – četkara

Ivan Halužan novi je pročelnik Sekcije stolara – četkara odlučeno je na sastanku na kojemu je izabrano rukovodstvo za naredne četiri godine. Zamjenik pročelnika je Roman Čačić, a tajnik Zdravko Crnarić.

Osim njih u Poslovni odboru kao operativnom tijelu sekcije bit će Nikola Rajić Mišković i Rudolf Banek, mlađi. Sekcija se zahvalila dosadašnjem pročelniku Rudolfu Baneku (starijem) koji je vođenje obiteljskog obrta s višegeneracijskom tradicijom prepustio sinu.

Sekciju stolara – četkara koja inače broji stotinjak članova u Skupštini će predstavljati Ivan Halužan. On će također biti i u Upravnom tijelu Ceha proizvodnog karaktera.

Kroz cehove sekcije će ubuduće također ostvarivati određene interese. Uvođenje cehova regulirano je novim Statutom o čemu je govorio Boris Trupec, tajnik Udruženja obrtnika grada Zagreba. Trenutno se sekcije opredjeljuju za jedan od pet cehova: Ceh proizvodnih obrta, Ceh uslužnih obrta, Ceh građevinsko uslužnih djelatnosti, Ceh intelektualnih djelatnosti gospodarskog karaktera i Ceh tradicijskih i umjetničkih obrta. U pravilu, sekcije su raspoređene po pripadajućoj Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti.

Boris Trupec također je podsjetio na tečajeve koje Udruženje organizira za svoje članove. Tečaj za procjenu rizika, što je novi termin za prijašnju procjenu opasnosti, stoji 450 kuna + PDV, tečaj rad na siguran način 210 kuna + PDV, a tečaj za pružanje prve pomoći može se pohađati za 200 kuna (u cijenu je uključen PDV).