Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu

Ministarstvo  prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine  danas je raspisalo Javni poziv za financiranje najamnine za stambeno zbrinjavanje osoba čije su nekretnine stradale u potresu na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije.

Pozivaju se vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci, te srodnici  tih osoba u prvoj liniji, a koji su na dan 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca 2020. godine, odnosno u vrijeme nastanka potresa, stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1  (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje, da podnesu zahtjev za odobravanje financiranja najamnine za stambeno zbrinjavanje. 

Pozivaju se i vlasnici stanova na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koji žele stanove u svom vlasništvu dati u najam osobama kojima je utvrđen status osobe kojoj će se financirati najamnina za zamjenski stan, da se obrate Ministarstvu te time iskažu interes za davanje svojih stanova u najam.  Rok za podnošenje zahtjeva je 30 dana od dana objave Javnog poziva. 

Zahtjev za odobravanje financiranja najamnine za stambeno zbrinjavanje, kao i obrazac iskaza interesa za davanje stana u najam s ispravama te sklopljeni ugovor o najmu i pripadajuće isprave dostavljaju se neposredno u Ministarstvo, ili putem pošte na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10000 Zagreb.

Rok za podnošenje zahtjeva je 60 dana od dana objave Javnog poziva.
 
Sve dodatne informacije o prijavi na javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom od 8:30 do 12:30 sati na telefon: 01/6448-900 ili email: financiranje.najamnine@mpgi.hr

Uz tekst Javnog poziva objavljujemo i Uputu o financiranju najamnine, kao i sve potrebne obrasce propisane Javnim pozivom.

Više na linku: https://mgipu.gov.hr/vijesti/javni-poziv-za-financiranje-najamnine-za-stambeno-zbrinjavanje-osoba-ci...