Još jedan mandat dosadašnjem rukovodstvu Sekcije soboslikara, ličilaca i pismoslikara

Na čelu Sekcije soboslikara i ličilaca i dalje će biti pročelnik Milan Matijević, zamjenik pročelnika Marko Sačer, a tajnik Ante Ljevar. U Poslovnom odboru uz njih do 2018. godine bit će još Renato Mihelj, Antun Seuček i kao novi član Anto Bartulović.

Odluka o novom-starom rukovodstvu donijeta je na sastanku Sekcije soboslikara, ličilaca i pismoslikara na prijedlog Poslovnog odbora. Sekcija je također odlučila kako će pristupiti cehu građevinsko uslužnih djelatnosti gdje će je predstavljati Ante Ljevar. Za predstavnika u Skupštini izabran je Milan Matijević.

Programom rada za narednu godinu predviđene su dvije aktivnosti, posjet sajmu BAU u Münchenu i sudjelovanje na natjecanju Obrtnički kotlić koje se tradicionalno održava u Vrbovskom. Pripreme i dogovori za Kotlić već su počeli, a obrtnici ovu priredbu vide ne samo kao priliku gdje će potvrditi svoje vještine već i kao mogućnost za druženje s kolegama.
Novi zakoni i mogućnosti

Članovi Sekcije upoznati su na sastanku i s novim, a za njih bitnim zakonima. O Zakonu o obrtu, Zakonu o radu i Zakonu o zaštiti na radu govorio je Boris Trupec, tajnik Udruženja obrtnika grada Zagreba. Osvrnuo se i na novine u Statutu Udruženja te pozvao obrtnike da se jave ako imaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća.

Osim toga, u Udruženju se mogu dobiti informacije o tečajevima za procjenu rizika (cijena 450 kn + PDV), o pohađanju tečaja za rad na siguran način (210 kn + PDV) i o tečajevima pružanja prve pomoći (200 kuna uključujući PDV).

Pročelnik Matijević također je dao nekoliko preporuka kolegama. Za zbrinjavanje otpada ima odlična iskustva s tvrtkom Kemis, a za zaštitu na radu, zaštitu od požara i zaštitu okoliša preporučio je poduzeće Anparo.