Manifestacija Srčeko zagrebačkih obrtnika

U povodu obilježavanja 56. godina rada i djelovanja Udruženja obrtnika Grada Zagreba, na glavnom zagrebačkom Trgu održana manifestacija „Srčeko zagrebačkih obrtnika“.
 U želji da svim posjetiteljima pruže dodatni sadržaj kako bi istaknuli  važnost djelovanja i postojanja obrtničkih zanimanja okupilo se  14 zagrebačkih obrtnika koji su ponudili i prezentirali svoje ručne unikatne radove. Manifestaciju je  otvorila gđa Tatjana Operta pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje u društvu suradnika i predsjednika Udruženja Antuna Trojnara.

Manifestacija je održana u petak i subotu, 10. i 11. lipnja od 9 do 20 sati. Uz svakodnevne prezentacije obrtnika izlagača, posjetitelje su razveselili  nastupi dječjih zborova, radionice, modne revije i brojna iznenađenja.

Na četrnaest štandova obrtnika mogla se  pronaći široka paleta ručnih unikatnih radova među kojima  su  nezaobilazni medenjaci i licitarska srca tradicijskog obrta Tomica Marica, vl Ljiljane Milla,  koja  ljubav prema izradi licitara gaji od djetinjstva te su  jedini proizvođači licitara u gradu Zagrebu. 
Tu i neobične minijature obrta Sounds mini, vl. Gorana Maretića koji je asortiman minijatura u konzervama upotpunio izradom anđela pod nazivom Strangels . 
Obrt Farbica Nova, vl.  Bogdan Kubat, razveselio je građane  svojom bogatom ponudom ručnih radova u različitim materijalima, s nezaobilaznim zagrebačkim motivima. Tu su i  već prepoznatljive i uvijek privlačne drvene igračke obiteljskog obrta Mikuš, vl. Tomislav Mlinarić,  kao tradicijski proizvodi Hrvatskog Zagorja. Jarkih su boja i ukrašene cvjetovima i  geometrijskim uzorcima .
Unikatan nakit od mjeda, bakra i aluminija, visoke estetske vrijednosti u izradi vlasnice Antice Tomić iz obrta Ata4art. Puno ljubavi, vremena i užitka utkala je u svaki komad nakita. 
Obrt Doris Art, vl. Doris Koritnik oduševio je  ručno oslikanim artiklima od stakla i keramike, reljefno i vjerodostojno oslikanim autentičnim motivima grada Zagreba i njegovih znamenitosti. 
Bogatu ponudu ručnih radova od drva i stakla moglo se  razgledati na  štandu Klupica vl. Dijane Hrga Smoljo. Široka paleta proizvoda namijenjena djeci i odraslima   izrađena u različitim bojama i motivima. 
Na štandu  umjetničkog obrta Art HD, vl. kiparice, Danijela Halužan Glumbić  možete pronaći originalne keramičke uporabne predmete i suvenire sa zagrebačkim motivima / kula Lotrščak, šestinski kišobran i licitarsko srce /. 
Obrt Landavia art, vl. Ivane Varjačić predstavio je svoj brend Purgerica po kojim se skrivaju unikatne torbe od prirodnog materijal i niz modni dodataka. 
Široku paletu suvenira ponudila je  Butiga i to od mini veduta do zemljopisnih karata svijeta interesantnim kolekcionarima. 
Obrt L-art Decoration, vl. Liana Zrilić, nudi bogatu ponudu modnog nakita s motivima suvenira u različitim materijalima. 
Maš forma, vl. Filipa Štimca ponudio je široku paletu različitih motiva i oblika izrađenih u metalu sa emajlom. 
Obrt Lalić, vl. Vladimire Lalić, oduševio je  izradom maketa životinjskih oblika te veduta iz različitih dijelova  Hrvatske u drvu. 
Obrt Angel, kreativke Irene Ivančanin izrađuje motive hrvatske baštine ručno tkane i svilom oslikane modne torbice.

 U petak su modnu reviju pripremile Škola za modu i dizajn i Obrtnička škola za osobne usluge, a njihove vrijedne učenice pokazale zagrepčanima koliko su inovativne, kreativne, posebne i svoje.

U subotu modnu reviju je otvorio modni salon Dora -  tradicijski, obiteljski obrt, Kamenita 2 koji se već 36 godina bavi kreiranjem i proizvodnjom ženske odjeće. Prepoznatljiv je po svojim ženstvenim modelima jednostavnih linija i vrhunskoj izradi. Svi modeli su rađeni od najfinijih prirodnih materijala u malim serijama ili su unikatni. 
Brend AD'sign by Ana Dorotić Vuk Brend ADsign by Ana Dorotić Vuk je osnovan 2013 godine i djeluje u sklopu zagrebačkog obrta VUK LEATHER koji ove godine slavi 50 godina postojanja.  Akcent je na ručnoj izradi poslovne kožne galanterije koja uključuje muške i ženske aktovke, torbe za tablet, navlake za tablet, poslovne mape, ruksake i ostalu galanteriju. Bitno je još naglasiti kako ovaj brend jako voli boje pa tako u ponudi imamo aktovke raznih boja, a glavna prepoznatljiva karakteristika dizajna je na implementaciji hrvatskog grba kao simbola hrvatske na poklopcu torbe.  
Kišobrani Cerovečki od 1912. godine ponosno njeguju kišobranarsku tradiciju. Već treća generacija bavi se ručnom izradom kišobrana i suncobrana od kojih je najviše prepoznatljiv onaj šestinski. Već stotinu godina njihovi proizvodi poznati su na tržištu zbog svoje kvalitete. Koliko su uspješni potvrda je da su prije nekoliko dana na prijedlog Udruženja dobili Nagradu grada Zagreba
Proizvođači suvenira  s kolekcijom nakita i torbi: Art HD , nakit   i licitarska srca obrta Tomica Marica; Ata4art – nakit; Sounds mini – nakit; L-art deciration – nakit; Doris art -nakit i Angel torbe 
Proizvođači suvenira  s kolekcijom nakita, torbi i majica sa motivima Zagreba: Maš forma- nakit; Farbica nova- torbe i majice; Doris art – majice i Landavia art – torbe; Ata4art – nakit i Angel torbe;  Landavia art- torbe i  L-art decoration – nakit