Nastavak pregovora sa GPZ

Na sastanku Sekcije plinoinstalatera i plinoservisera koji je održan 30. ožujka 2016.godine, za novog člana Poslovnog odbora sekcije, a zbog zatvaranja obrta dosadašnjeg člana Poslovnog odbora,  jednoglasno je izabran gospodin Sandi Neuman.

Pročelnik Sekcije, gosp. Tihomir Mihalić, informirao je članove o inicijativi osnivanja registra majstora pri HOK-i kao i o promjeni vodstva Gradske plinare Zagreb. Podsjetio je da još uvijek traju pregovori sa GPZ o uvjetima za stjecanje statusa ovlaštenog izvođača plinskih instalacija na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb što će rezultirati promjenama u inicijalnim uvjetima.

Gosp. Mihalić detaljno je prisutne uputio u  tijek organizacije Obrtničkog sajma koji će se održati od 21.-24.travnja 2016.godine na Zagrebačkom velesajmu, te zamolio članstvo da se uključi u organizaciju sajma i prezentaciju zanimanja plinoinstalater i plinoserviser s ciljem promicanja struke.

Članovi su zajednički proanalizirali postupke i hodograme pri sanaciji plinskih instalacija te obveze, ovlasti i odgovornosti u lancu potrošač-izvođač- GPZ.

Na kraju sastanka, prisutni su obaviješteni o organizaciji posjeta sajmu INTERSOLAR u lipnju ove godine kao i Obrtničkim sportskim igrama koje će se održati od 12.-15.svibnja 2016.godine u Umagu. Članstvo je pozvano da se navedenim aktivnostima odazove u što većem broju.