Nova tehnologija ljepljenja oduševila stolare

Uz svjetlost svijeća započeo je sinoćnji sastanak stolara i četkara. Nekolicinu članova sekcije nije omeo višesatni nestanak električne energije na Trgu Mažuranića pa su u neuobičajenoj atmosferi poslušali informacije o Zakonu o obrtu i Nacrtu prijedloga statuta HOK-a. Teme je pripremio Boris Trupec, tajnik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Kada je riječ o prijavama na natječaj Poduzetnički impuls, odlična je suradnja s Razvojnom agencijom Zagreb - TPZ gdje se mogu dobiti stručni savjeti u vezi s pripremom projekata za natječaj. Uskoro će i Grad Zagreb ponuditi neke mogućnosti financiranja. Sredstva koja se dodjeljuju na tom natječaju su znatno manja, ali je zato i prijava manje zahtjevna.

Kao posljedica drastičnog smanjenja članarine, u komorskom sustavu događaju se velike promjene koje se neće odraziti samo na djelatnike zaposlene po obrtničkim komorama i udruženjima, već i na usluge koje pruža obrtnicima. Manja Udruženja i područne komore gube samostalnost, pripajaju se većima i ta promjena nije ni brza, niti laka. Nakon što se završi, održat će se izbori za tijela komorskog sustava.

Na Danu obrtnika koji se obilježava u lipnju svake godine dodjeljuju se priznanja zaslužnima. Tko će ih dobiti ove godine odlučit će povjerenstvo, a Sekcija stolara i četkara predložila je nekolicinu članova.

Spray-kon za brzo i snažno lijepljenje
Posebno zanimljivo obrtnicima je bilo predstavljanje ljepila u spreju. Novi proizvod koji se za sada ne može nabaviti u Zagrebu već samo na riječkom području predstavio je Saša Gjeldum, prodajni predstavnik Spray-kon kontaktnih ljepila. Demonstrirao je lijepljenje pločastih materijala npr. laminata, furnira, šperploča i slično. Ljepilo se može koristiti i za staklo, pjenu, metal, tapisone, stiropor...

Sprej se rasprši s udaljenosti od 20-tak centimetara po površini koju želimo zalijepiti i potom se sačeka tri do četiri minute prije no što se pločasti materijali spoje. Utrošak materijala je minimalan, a vrijeme rada maksimalno je skraćeno.

Pakiranja su od 500ml ljepila u spreju (dostatno za 2 do 2,5 četvorna metra laminata) do 20 litara i 100 litara u tlačnim posudama. Više o ovom novom proizvodu na našem tržištu na www.hr.spraykon.eu.