Obrtnička komora Zagreb obilježila 25. godina djelovanja

U četvrtak, 24. lipnja 2021. održana je svečana akademija Obrtničke komore Zagreb na kojoj su sudjelovali brojni obrtnici, poslovni partneri te visoki uzvanici.

 

Povodom obljetnice predstavljena je i monografija Obrtničke komore Zagreb čiji su autori Vlatko Čakširan i Predrag Fleš.

Dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima, osobama i institucijama koje su svojim djelovanjem pomagale i unaprijedile obrtništvo u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a među nagrađenima su bili i brojni obrtnici Udruženja obrtnika grada Zagreba:

  1. RENATO BOČAK - Zlatna statua s pisanim priznanjem za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, očuvanje i unaprjeđenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta te izniman doprinos u razvoju obrtničkog sustava i promidžbu obrtništva
  2. TIHOMIR MIHALIĆ - Zlatna plaketa s pisanim priznanjem
  3. ŠKOLA ZA MODU I DIZAJN - Nagrada Zlatni krug
  4. DRAGUTIN TRČAK - Srebrna diploma
  5. RAFAELA PETRINIĆ, GORDANA HATZ - Priznanje Žena obrtnica
  6. FRANJO TRUMBETAŠ - Priznanje Najstariji obrt dodjeljuje se za trajanje obrta preko 90 godina, obrtniku za dugogodišnje uspješno poslovanje i očuvanje obrtničke tradicije

Povelja povodom 25 godina OKZ-a dana je Zagrebačkoj županiji, Gradu Zagrebu i Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.