Prijave za sudjelovanje u projektu FLOREX do kraja tjedna

Ako ste obrtnik cvjećar još ovaj tjedan, do 14. studenog možete se prijaviti za sudjelovanje u projektu Floriculture experience in Italy (FLOREX). Riječ je o projektu mobilnosti koji je Udruženju obrtnika grada Zagreba odobrila Agencija za mobilnost i programe EU je u okviru programa Erasmus+.

Dobrodošle su prijave onih koji bi željeli proširiti svoja stručna znanja a priliku za to imat će tijekom 7-dnevnog boravka u Padovi u ožujku iduće godine. Tada će na stručno putovanje otići 12-oro cvjećara pa ako želite biti među njima sve što trebate napraviti jest provjeriti udovoljavate li kriterijima i popuniti prijavnicu u prilogu. Troškovi boravka u Italiji, pripreme koje će provesti Obrtničko učilište i drugo bit će podmireni kroz projekt (putovanje, noćenje, prehrana, lokalni prijevoz).

U sklopu projekta FLOREX upoznat će se s organizacijom stručne prakse i novim tehnologijama koje vam mogu pomoći u kvalitetnijem radu. Znanja ćete moći prenijeti i na vaše naučnike, kolege i suradnike. Evo ukratko što će obuhvatiti stručno usavršavanje:

- posjet Nacionalnoj federacija cvjećara Italije (Federfiori) i Pokrajinskom udruženju cvjećara iz Veneta (Associazione fioristi Veneti) - upoznavanje s organizacijom obrtničkog komorskog sustava u Italiji, odnosno organizacijom naukovanja u sektoru cvjećarstva te usporedba s hrvatskim, upoznavanje s programima stručnih usavršavanja za cvjećare, načinom organizacije majstorskih ispita te ispita stručne osposobljenosti, uvjetima za otvaranje obrta te primanje naučnika u cvjećarskoj struci, načini promocije;

- posjet obrtnicima/cvjećarima - odnos naučnika i mentora, praktični primjer aranžiranja cvijeća, upoznavanje s različitim tehnikama slaganja buketa, aranžmana i vijenaca, rukovanje s alatima, priborom i tehničkim pomagalima u aranžiranju;

- posjet Botaničkom vrtu te uzgajivačima cvijeća - upoznavanje s uzgojnim mjerama, različitim vrstama cvijeća, usvajanje znanja i praktičnih vještina za njegu sobnog bilja (uvjeti, njega, presadnja);

- posjet distributerima cvijeća - upoznavanje s načinom organizacije.

Osim stručnog dijela programa, za sudionike će biti organiziran i kulturološki dio koji će se odvijati u večernjim ili kasnopopodnevnim satima, a uključivat će razgledanje Padove, upoznavanje s kulturnim znamenitostima i tradicijom zemlje domaćina.

Kao i obično u ovakvim projektima, prije putovanja imat ćete jezične i kulturološke pripreme kako biste se u novoj sredini što lakše i brže snašli. Po povratku s mobilnosti svaki sudionik dobit će Certifikat Europass mobilnost te potvrdu o pohađanju priprema.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje molimo popunite priloženi prijavni obrazac, napišite motivacijsko pismo te ih dostavite u Udruženje obrtnika grada Zagreba na faks 01/4826-096 ili e-mail: info@obrtnici-zagreb.hr.

Nezavisna komisija Udruženja će na temelju prispjelih prijava i utvrđenih kriterija za ocjenu izvršiti odabir sudionika.

Kriterije za odabir i obrazac za prijavu preuzmite u prilogu.