Radojka Brkić i Renato Bočak dobitnici priznanja Statua UOGZ

„STATUA“ je najviše priznanje koje Udruženje dodjeljuje obrtnicima koji  daju izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva.  
Povodom obilježavanja 55. Dana obrtnika dobitnici su:

RADOJKA BRKIĆ, vlasnica  je cvjećarnice Brkić koja je osnovana 1979. godine. U svojoj dugogodišnjoj praksi, gđa Brkić sudjelovala je  na mnogim događanjima, od kojih su joj kako kaže jedni od najdražih kada je radila cvjetne instalacije povodom vraćanja spomenika Bana Jelačića, i prvi dolazak Pape Ivana Pavla II u naš Grad .  Konstantno radi na usavršavanju kroz edukacije i posjete inozemnim radionicama i specijaliziranim sajmovima, a  mentor je i nekoliko generacija učenika. Za svoj dugogodišnji rad primila je brojna priznanja.

RENATO BOČAK  vlasnik je obrta za postolarsku djelatnost i trgovinu  cipele Bočak, koji je utemeljen davne  1933. Prvo je vođenje obrta preuzeo njegov otac, a potom gosp. Bočak koji samostalno vodi obrt od 1994. godine kao treća generacija. U bolja vremena kada je interes za struku bi veći odškolovao je sedam naučnika.
U svom dugogodišnjem radu  obnaša brojne funkcije u HOK, OKZ i UOGZ te aktivno sudjeluje u radu komorskog sustava s ciljem promocije struke i obrtništva u cjelini.    Za svoj   rad više puta je nagrađivan od čega ističemo Medalju grada Zagreba 2006. god.  te Zlatnu plaketu UOGZ-a, te Statua OKZ                                                      

 .Čestitamo dobitnicima i vjerujemo da će ovo najviše priznanje Udružena biti im poticaj da u svom radu samo idu naprijed !