S Gradskom plinarom Zagreb želimo partnerski odnos

Na sastanku Sekcije održanom 8. studenog 2017. godine, jedna od tema bila je nelojalna konkurencija odnosno  nerazumne i dampinške cijene usluga na tržištu. Spomenuti su primjeri i poduzete mjere poput dopisa tiskovinama koje reklamiraju ne ovlaštene tvrtke koje pružaju usluge dampinškim cijenama i mjera kao što je  protestiranje kod uvoznika opreme što takvim tvrtkama daju ugovore i servisiranju opreme ili uređaja.

Dalje se raspravljalo o zahtjevu da se pripremi i uputi zahtjev kojim bi se omogućilo obrtnima da dobiju povlaštenu parking kartu ne ovisno o tome gdje je obrt registriran, ali bi se odustalo od  zahtjeva da se vozila mogu kretati pješačkom zonom. 
U nastavku sastanka pročelnik Mihalić je kratko predstavio javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od strane MINGPO-a, uz dogovor da će materijali biti dostavljeni elektronskom poštom.

Nadalje  članovi Sekcije iznijeli su probleme na koje nailaze  u poslovanju sa GPZ koji su dosegli točku u kojoj su svi složni da je potrebno nešto poduzeti. Prvenstveno, dojam je da suradnja s GPZ više nema partnerski karakter te da su neka postupanja GPZ van racionalnih pa čak i zakonodavnih okvira. Dogovoren je novi sastanak tijela zainteresiranih i srodnih sekcija da se izrade okviri i formuliraju konkretni, argumentirani zahtjevi , nakon čega bi GPZ bio upućen dopis ili zatražio sastanak s rukovodstvom gdje bi se iznijeli problemi, prijedlozi  i zahtjevi te gdje bi bio zatražen pokušaj dijaloga u svrhu racionalizacije hodograma u odnosu s ovlaštenim izvođačima i potrošačima plina u odnosu na GPZ. 

Pod točkom razno dat prijedlog da se Sekcija registrira pri HSUP-u uplatom godišnje članarine i aktivno sudjeluje u radu što do sada nije bio slučaj.