Sastanak sekcije limara i vodoinstalatera

Na sastanku Sekcije limara i vodoinstalatera koji je održan 04.04.2016.godine članovi su raspravljali o problemi s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju svojih obrta. Prisutni su izrazili nezadovoljstvo slabom informiranošću o mogućnosti apliciranja na EU fondove kojima bi unaprijedili ili proširili svoje poslovanje, te nabavili opremu.  Kao velike probleme istaknuli su problem nelojalne konkurencije, visoke poreze i doprinose, plaćanje rtv pretplate za vozila i poslovne prostore i  problem ulaska vozila u pješačku zonu.

Pročelnik Branko Stričak informirao je prisutne o formiranju Osnivačkog odbora  Obrtničke zadruge što je prvi korak u osnivanju navedene zadruge. Odbor ima 10 članova, a Udruženje obrtnika grada Zagreba je jedanaesti član. Zadruga će se formalno pravno osnovati u svibnju. Članovi su pozdravili ideju osnivanja zadruge i aktivno iznosili svoja viđenja zadruge.

Pročelnik je upoznao prisutne s organizacijom Obrtničkih sportskih igara koje će se održati od 12.-15. svibnja 2016.godine u Umagu kao i organizacijom posjeta sajmu Intersolar u lipnju 2016.godine, te zamolio članove da se prijave za sudjelovanje u što većem broju.

Na kraju sastanka pročelnik sekcije pozvao je prisutne da zajedničkim snagama pokušaju animirati članove koji se neredovito odazivaju sastancima na aktivniji pristup i sudjelovanje u radu sekcije limara i vodoinstalatera.