SEMINAR : OPĆA UREDBA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Temeljem stupanja na snagu Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka dana 25.svibnja 2018.godine i brojnih pitanja i nedoumica koje je Uredba donijela svima, pa tako i  obrtnicima, Udruženje obrtnika grada Zagreba organiziralo je 02.srpnja 2018.godine seminar na temu „GDPR- kako se uskladiti?“ . Seminar je održala tvrtka Privatnost j.d.o.o. koja je kroz pojašnjavanje općih pojmova i zadaće Uredbe, pokušala približiti obrtnicima njihove obveze u svrhu usklađenja sa Uredbom.  

Tako je bilo govora o voditeljima i izvršiteljima obrade i njihovim obvezama, pravima ispitanika, mjerama zaštite osobnih podataka, video nadzoru, izradi Pravilnika o zaštiti osobnih podataka, evidenciji o osobnim podacima, izjavama o povjerljivosti podataka…. Nadamo se da su brojni obrtnici koji su prisustvovali seminaru dobili odgovore na pitanja pomoću kojih će moći poslovanje svog obrta uskladiti sa GDPR.

U srijedu, 04.srpnja, u 20.00 sati, na Trgu Mažuranića 13., održati će se još jedan seminar na istu temu pa pozivamo sve obrtnike koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati do sada, da nam se svakako pridruže!