Službeno otvoren Crafts Shop

Jučer, 16. srpnja 2019. godine  službeno je otvoren Crafts Shop u pasažu Obrtničke komore Zagreb, na adresi Ilica 49.  Na svečanom otvorenju prisustvovali su  predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra Darka Horvata- Ana Mandac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore- Dragutin Ranogajec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije- Damir Fašaić, gradonačelnici, načelnici,  ravnatelji obrtničkih strukovnih srednjih škola, predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar uz članove Predsjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba, predstavnici obrtničkih komora iz drugih županija i brojni obrtnici i obrtnice koji su svojim prisustvom podržali otvaranje. Svečanosti pridružio i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić. Svečani program vodila je odlična Mila Elegović. 

U svom pozdravnom govoru, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić,  pozdravio je sve nazočne na  otvorenju "prvog i jedinog Crafts Shopa" te je naglasio samu važnost projekta. Istaknuo je da je zadovoljan  što je ovaj projekt jedan od načina na koji Obrtnička komora Zagreb i tvrtka Tradicija 1885 d.o.o. čiji je osnivač Udruženje obrtnika grada Zagreba mogu pomoći obrtnicima koji nemaju svoje trgovine. 

Izaslanica predsjednika Vlade i pomoćnica ministra Darka Horvata- Ana Mandac je poručila da će  Crafts Shop obogatiti turističku ponudu Grada Zagreba ali i Zagrebačke županije, nadodala je da Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta aktivno radi na promicanju obrtništva i u Hrvatskoj te su rezultati investiranja Ministarstva više nego vidljivi. 

Čestitkama za ovaj veliki projekt pridružio se i Predsjednik Gradske skupštine, Drago Prgomet,

Naknadno se svečanosti pridružio i gradonačelnik Milan Bandić koji je zajedno s predsjednikom Obrtničke komore Zagreb, Mirzom Šabićem, prerezao tortu. 
 

Zagreb Crafts Shop, projekt je Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba i kao takav prvi je crafts shop u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj koji će na jednom mjestu ponuditi unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika i obrtnika s područja Zagrebačke županije, s ciljem promocije i popularizacije tradicijskih i  umjetničkih obrta. 

Zagreb Crafts Shop je nastavak, već ranije započete uspješne digitalne platforme Zagreb Crafts. Naime, putem ove platforme više od 100 obrtnika nudi mogućnost online kupnje svojih vrijednih i visokokvalitetnih proizvoda, a koji će od sada, građanima grada Zagreba, kao i brojnim turistima, biti dostupni i u ovoj, novouređenoj trgovini, smještenoj ovdje, na ovoj atraktivnoj lokaciji u samom središtu našeg Grada, u pasažu Matice hrvatskih obrtnika. 

Otvaranjem ovog izložbeno prodajnog prostora na atraktivnoj lokaciji u strogom centru grada, obrtnici na jednom mjestu pružaju pregled zanatskih vještina i  umijeća te unikatan dizajn materijala i rukotvorina. Zagreb Crafts Shop trenutno okuplja radove 25 obrtnika iz Zagreba i Zagrebačke županije, a koje možete razgledati svakim radnim danom od 10 do 18 sati i subotom od 10 do 14 sati. Svaki rad izložen u trgovini, odlikuje visoka estetska i kreativna rješenja pa se tako može vidjeti ali i kupiti umjetnički izrađen nakit, unikatne haljine, jedinstvene torbe i novčanike, suvenire s motivima Zagreba, različite cvjetne dekoracije, ručno šivane bilježnice, svijeće, ukrase, kao i druge brojne rukotvorine. Ovaj projekt predstavlja još jedan iskorak i značajan pomak u promicanju zagrebačkih obrtnika i obrtnika zagrebačke županije  i njihovih proizvoda, te na ovaj način upotpunjuje turističku ponudu  na što su obrtnici kao i Obrtnička komora Zagreb izuzetno ponosni.

Svečanom ugođaju na otvorenju doprinijele su i glazbene točke sopranistice Danijele Pintarić u pratnji klavijaturista Josipa Cvitanovića.

Pozivamo Vas da posjetite naš prvi Zagreb Crafts Shop na adresi Ilica 49 (pasaž)!
U ponudi Vas očekuju unikatni proizvodi koje odlikuje visoka estetska i kreativna rješenja pa će se među njima naći i unikatan nakit, torbe, novčanici, suveniri s motivom Zagreba, cvjetne dekoracije, ručno šivane bilježnice, ukrasi i brojne druge rukotvorine i sve to po povoljnim cijenama!