Starom rukovodstvu još jedan mandat

Svojem sadašnjem rukovodstvu članovi Sekcije dimnjačara produžili su mandat za još četiri godine. Pročelnik ostaje Marko Tomešić, zamjenik pročelnika Ivica Kovač, a tajnik Nenad Zrinski. U Poslovnom odboru uz njih trojicu bit će i dalje kao članovi Stjepan Crljen i Vladimir Krivec.

U Skupštini Udruženja obrtnika grada Zagreba sekciju će predstavljati Marko Tomešić, a u Upravnom tijelu ceha Nenad Zrinski.

Godišnjim planom rada koji je usvojen na sastanku Sekcije predviđen je posjet njemačkim proizvođačima dimnjačarske opreme i dimovodnnih sustava i to najvjerojatnije već u prvoj polovici godine. Stručno putovanje obuhvatit će ne samo obilazak pogona već i predavanja koja su uvjet za dobivanje certifikata proizvođača.

Po prvi puta u novijoj povijesti Sekcija će obilježiti Dan dimnjačara grada Zagreba 12. svibnja. Toga dana 1683. godine prema dokumentima Isusovačkog samostana u Zagrebu nastao je prvi ugovor o obavljanju dimnjačarskih poslova. Potpisao ga je Mihovil Skerlecz, rektor Isusovačkog samostana a u ugovoru spominje se ime pružatelja usluge Bartola Manichara.

Odlučeno je i kako će članovi Sekcije dimnjačara od 1. ožujka 2015. godine početi primjenjivati novi cjenik prihvaćen još u srpnju prošle godine. Cjenik je prije više mjeseci dostavljen i gradskim vlastima, gradonačelniku i predsjedniku Gradske skupštine ali se Grad Zagreb do sada nije očitovao, niti je stigla ikakva povratna informacija.

Prije primjene cjenika Gradu će biti poslana obavijest o namjeri.