U Hrvatskom glazbenom zavodu snimljene najavne razglednice s kreacijama za Zlatnu iglu

U Hrvatskom glazbenom zavodu  jučer su snimljene  video razglednice za predstojeću 86. Zlatnu iglu koja će se održati 26. rujna 2021. godine u 20 sati uz izravni prijenos na HRT.

Zlatna igla  ove godine slavi  86. godinu te će okupiti najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na kolege iz Pariza. Zlatna igla je nakon pariške revije, najdugovječnija modna manifestacija u regiji koja generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn.

Svake godine predstave se nova iznenađenja, inovacije i kreativni modeli pa je tako za pripremu samog događaja održan photo session i snimanje video razglednica s modelima koji će nositi reviju u kreacijama dizajnera koji će nastupiti na 86. Zlatnoj igli.

Zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ) značajno je oštećena u potresu, te Zavod kreće u njezinu obnovu bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije. Obnova će potrajati nekoliko godina pa će ovaj photo session biti zadnji događaj  prje početka obnove  same zgrade. 

Zaštitni znak Zlatne igle su kvalitetni materijali i izrada te maštovitost u kombinacijama. „Iznimno mi je zadovoljstvo što smo unatoč svim preprekama koje nam je donijela COVID kriza uspjeli organizirati još jednu Zlatnu iglu. Naši obrtnici, ali i potrošači zaslužuju ovakav događaj jer je on prilika za prikaz kreativnosti i inovacija, truda i rada koji je okrunjen na ovoj modnoj reviji“, rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Ove će se godine predstaviti 15 dizajnera sa svojim novim kolekcijama: DNK Nada Došen, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Milena Rogulj, Krojački obrt Jura, Ivana Jurić, Muška moda Šabić, Modna manufaktura Mustre, Iva Karačić, XD XENIA Design, PETAR by Lidija Skočibušić, Krzno Sumrak sa Školom za modu i dizajn, Etno butik Mara, NIT by Ana Žarković, Modni salon Dora i Vjenčanice Ljubav. Spremaju se i iznenađenja u organizaciji same revije.