Unaprijedite svoje poslovanje digitalnim proizvodima i uslugama

 

Otvoren je javni poziv mikro, malim i srednjim poduzećima, uključujući i obrtnike, za korištenje CROBOHUB++ usluga. Riječ je o projektu Europske unije kojim se želi pružiti podrška privatnom sektoru u procesu digitalne transformacije gospodarstva i poticanja inovacija.

U Hrvatskoj je za to zadužen konzorcij CROBOHUB++, čiji je član Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a koordinator Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Ono na što korisnici mogu računati je podrška korisniku u provedbi aktivnosti testiranja i eksperimentiranja s digitalnim proizvodima i uslugama koje se planiraju razvijati prije početka ulaganja.

Organiziranje treninga i/ili osposobljavanje korisnika  putem tzv. boot-camps, provedba kratkoročnih programa osposobljavanja i usavršavanja u naprednim digitalnim vještinama.

Pružanje savjetodavnih usluga korisnicima u nalaženju izvora financiranja, poput pristupa financijskim institucijama i investitorima, programu InvestEU i drugim financijskim mehanizmima i instrumentima.

Sve usluge za korisnike su besplatne. Prvi korak prije prijave je ispunjavanje obrasca Iskaza interesa za usluge EDIH-a CROBOHUB++ ili obraćanje putem elektronske pošte na info.crobohub@fer.hr, kako biste dobili pomoć pri odabiru usluga i ostatku procesa prijave.

Svi detalji Javnog poziva, način prijave, Katalog usluga CROBOHUB++ te sva popratna dokumentacija objavljeni su na poveznici https://crobohub.fer.hr/javni-poziv/.

Javni poziv je otvoren od 26. listopada 2023. do 31. prosinca 2025. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru Javnog poziva iznose 2.856.206,62 eura. 

Europska komisija osigurala je 50 % bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta u okviru programa Digitalna Europa 2021. - 2027. (DIGITAL), dok je preostalih 50 % osiguralo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, na temelju Operativnog sporazuma za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026..

Image By vecstock