Upravni odbor održao zadnju sjednicu u ovoj godini

Dana 10. prosinca ove godine, Upravni odbor održao je 26.sjednicu koja je i zadnja u ovoj godini.

Predsjednik Udruženja Antun Trojnar, u svom izlaganju osvrnuo se na provedene aktivnosti Udruženja tijekom 2020.godine i na elektronsku sjednicu Skupštine te čestitao gosp. Miljenku Milanoviću na izboru za člana UO UOGZ i gđi Vlasti Mustar na izboru za člana Skupštine UOGZ do kraja mandata 2018.-2022.

S ciljem bolje vidljivosti obrtnika i njihovih usluga predstavnici tvrtke Logička matrica d.o.o. prezentirali su mogućnost izrade  mobilne aplikacije koji bi korisnici mogli skinuti na svije pametne telefone i tako lakše naći obrtnika za izvođenje odgovarajućih radova. Aplikacija bi se svaki dan ažurirala podacima iz obrtnog registra.

U nastavku sjednice razgovaralo se o Odluci Stožera civilne zaštite kojom se ograničavanju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koja je na snazi u  razdoblju od 28.11.2020. – 21.12.2020.godine, u točki tri navodi se „ obustava održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju izlažu ili prikazuju proizvodi, te još jednom istaknuta nelogičnost da isti štandovi u trgovačkim centrima  smiju raditi, dok je  na otvorenim površinama zabranjeno.