WIFI certifikat za radnike u građevinarstvu

Obrtničko učilište, Udruženje obrtnika grada Zagreba, Obrtnička komora Zagreb, kao partneri u projektu „Građevinska akademija“ WIFI-ja organiziraju edukaciju za stjecanje certifikata za zanimanja voditelj gradilišta, pomoćnik radnika u graditeljstvu, zidar te tesar i armirač.

- Za jednostavnija zanimanja usklađeni su programi pa će naši polaznici dobiti i hrvatski i WIFI certifikat koji u Austriji stoji i do 2500 eura, ali naši polaznici neće platiti ni lipe- pojašnjava Dražen Maksimović, ravnatelj Obrtničkog učilišta.

Obrtnici se za edukaciju prijavljuju u Sekciji građevinara na e-mail predsjednika Sekcije Zlatka Prosinečkog: goprosinecki@gmail.com. Najveće zanimanje članovi Sekcije pokazuju za certifikat voditelj gradilišta. Edukacija će trajati četiri vikenda, ukupno 150 sati. Za prijavitelje je bitno da imaju iskustvo u građevinarstvu, a od obrazovanja se čak ne traži niti srednja škola prema austrijskim kriterijima.

Za zidara i pomoćnog radnika u graditeljstvu edukacija počinje već 24. veljače. Program se sastoji uglavnom od praktičnog rada, trajat će tri vikenda zaredom, plus konzultacije. Tesari i armirači zainteresirani za certifikat počet će 16. ožujka. Tesari će brusiti vještine petkom, subotom i nedjeljom, a za armirači samo subotom i nedjeljom.

Broj polaznika je ograničen na 20, no dio mjesta je već popunjen. Svakako treba požuriti i prijaviti se što prije.

Koje su prednosti WIFI certifikata? Iskusniji u suradnji s inozemnim partnerima znaju da će im certifikat olakšati prepoznavanje kvalitete, stranci će lakše prihvatiti partnera s certifikatom nego bez njega. Uvjeti za prijavitelje su iskustvo u građevinarstvu, minimalno završena osnovna škola i prebivalište u Hrvatskoj.

WIFI je austrijska obrazovna institucija čiji su programi usmjereni prema gospodarstvu. Ima podružnice u 10 zemalja jugoistočne Europe. Na internetu se može pronaći i podatak da WIFI održava više od 25.000 treninga godišnje s preko 350.000 polaznika. Surađuju s više od 11.000 trenera pa su tako i naši predavači prošli prethodnu edukaciju u Austriji. WIFI u matičnoj zemlji uživa veliku popularnost i ugled pa se svima koji imaju ambiciju širiti poslovanje izvan granica svakako njihov certifikat može preporučiti.
Fotografije uz članak: