Završeno 64. Prvenstva obrtničkih kuglačkih klubova RH- Pobjedu odnio KK OBRTNIK TORBAR

64. Prvenstvo obrtničkih kuglačkih klubova Republike Hrvatske održano je 25. i 26. 10. 2019. . godine u Malom Lošinju, u organizaciji Kuglačkog kluba Obrtnik-Torbar koji djeluje u sastavu Sportskog društva Obrtničke komore Zagreb.

Nastupilo je 10 ekipa, 6 u muškom i 4 u ženskom dijelu natjecanja. Natjecanje parova za žene osvojile su kuglačice ELIZABETA ŠTAJDOHAR i MIRJANA KUKOVEC iz KK Obrtnik-Torbar. Druge su bile kuglačice OK Primorsko Goranske županije i treće kuglačice KK Obrtnik Đakovo. Muške parove osvojili su IVICA I ŽELJKO KULFA iz KK Obrtnik-Torbar, drugi su bili naši kolege iz Udruženja obrtnika Sesvete Petar Cugovčan i Ronald Šutić, a treći OK Primorsko Goranske županije.

Natjecanje pojedinki osvojila je predstavnica Udruženja obrtnika Split Ivanka Šego, drugo mjesto OK PGŽ Danijela Dumančić i treće OK PGŽ Nataša Kučić.

Muški pojedinac je bio naš ŽELJKO MILINKOVIĆ, drugi Slavko Čakarun iz OK Primorsko Goranske županije i treći Nikola Majetić iz KK Harmica.

U najjačem dijelu natjecanja koje se igra i zbraja u dva dana žensko prvenstvo osvojile su igračice KK Obrtnik Torbar, druge su bile OK Primorsko Goranske županije i treće KK Obrtnik Đakovo. U muškoj konkurenciji pobijedio je organizator natjecanja KK Obrtnik-Torbar, drugi su bili OK Primorsko Goranske županije, a treće mjesto osvojili su igrači  KK Harmica.

Fair play dobila je ekipa Zanatlije iz Zagreba, najmlađa igračica bila je Tara Kratohvil iz OK Primorsko Goranske županije, a najstariji igrač bio je Josip Ribičić iz Nade Karlovac. Posebno priznanje 64. Prvenstva dobio je Marijan Sekušak iz Zanatlije Zagreb koji nastupa neprekidno od 1972. godine na prvenstvima i jedan je od legendi obrtničkog i zanatlijskog kuglanja uopće. Priznanja nagrađenima dijelili su Predsjednik UOGZ Antun Trojnar, Potpredsjednik HOK-a i Predsjednik OK PGŽ-a Dalibor Kratohvil.

Boje kluba Obrtnik-Torbar kao i obrtništva Zagreba i Županije branili su: Dijana Smoljo, Vesna Martinović, Elizabeta Štajdohar, Eli Cicigoj i Mirjana Kukovec u ženskoj, te Robert Gajić, Ivica i Željko Kulfa, Karlo i Miljenko Vuk, Željko Milinković, Rene Sraga, Vilim Crnić i Antun Trojnar.

Ovim putem zahvaljujemo na podršci koju su nam pružila Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Zagreb, Udruženje obrtnika grada Zagreba i Udruženje trgovaca Zagreb. Na kraju dodjele održana je bogata tombola koju su donirali pretežno naši kolege obrtnici iz Zagreba te im ovim putem zahvaljujemo. Prvenstvo je održano u dobroj sportskoj atmosferi, čestitamo svim dobitnicima i vidimo se na 65. Prvenstvu.

Autor članka:
Miljenko Vuk, Predsjednik organizacijskog odbora