Završeno natjecanje florista Europa Cup 2022.

U poljskom gradu Katowice, održano je  Europsko prvenstvo cvjećara, Europa Cup 2022, a hrvatska predstavnica bila je  Suzana Lonjak iz Osijeka, uz asistenciju Ele Petrinić, vl. Cvjećarne Poppy iz Zagreba.

Ovogodišnji Europa Cup 2022.  bio je inspiriran  glazbom, a najbolji europski cvjećari svoje su umijeće pokazali kroz 6 tema te cvijeće u svojim rukama pretvarali u jedinstvene cvjetne priče.

Iznimno je važno što smo sudjelovali na prestižnom florističkom događanju , jer na taj način pokazujemo da je naša floristička scena uz bok Evropskoj. Kako bi gosp. Simnon Ogrizek, predsjednik Florinta rekao: 
"Europa cup je mjesto gdje ces sresti svoje kolege iz floristike, gdje će te izmijeniti iskustva vezano za novosti koje su se dogodile zadnjih godina, gdje ce te vidjeti nove tehnike u aranziranju, nove vrste cvijeca i biljaka, otkriti tajne velikih majstora. Moramo ostati progresivni i kreativni, postujuci svoju kulturu i povijest, nastaviti promovirati vaznost cvijeca u svakodnevnom životu i ne dopustiti nikom da nas zaustavi u ispunjenju te misije. "

 Još jednom zahvaljujemo na donacijama #obrtnickakomorazagreb  #hrvatskaobrtnickakomora