Zlatna igla 2009. - 74. Zlatna igla

Zlatna igla, najdugovječniji modni događaj na našem području, po 74. put održala se 16. listopada 2009. godine, u studiju Anton Marti, Prisavlje 3, s početkom u 21.00 sati uz izravni prijenos na 2. programu Hrvatske radiotelevizije

74. modna revija Zlatna igla Zagreba samom svojom dugovječnošću opstanka najbolje opisuje upornost, marljivost i vjeru naših obrtnika da se hrvatski proizvod mora održati na našim prostorima.

Godine Zlatne igle u suprotnosti su sa obrtnicima dizajnerima koji se svake godine pomlađuju ne samo po godinama života već i godinama prisustvovanja na modnoj sceni.

Specifičnost ovogodišnje Zlatne igle upravo je prezentacija mladih snaga kojima je dana prilika a što i je cilj Udruženja obrtnika grada Zagreba, da prikažu na adekvatan način svoje kolekcije i široj publici a uz bok dugogodišnjim sudionicima koji su se dokazali prikazom svojih kolekcija.

U odnosu na prošlu Zlatnu iglu ova 74., bez obzira na probleme u gospodarstvu, recesiji i raznoj konkurenciji je jača i po broju sudionika i po raznovrsnosti modela jer naš je moto „Još smo tu„

Jesenske i zimske modele predstavilo je 19 etabliranih modnih imena. Sofisticirana paleta sivih, crnih, plavih te bež tonova dominiraju kolekcijama od vrhunskih prirodnih materijala svile vune te posebno oslikani materijali izrađeni ručni te ručno izrađeno pletivo. Od urbanih dnevnih kolekcija preko kaputa, kostima do koktel haljina i vjenčanica.

Zaštiti znak Zlatne igle je upravo kvaliteta materijala i izrade, maštovitost kombiniranja boja i tkanina uz poznate manekene domaće scene.

Zlatna igla timski je rad svih sekcija Udruženja obrtnika grada Zagreba što dokazuje zajedništvo u stvaranju budućeg hrvatskog brenda.

Revijski odbor
Branka Jengić, predsjednica