Zlatni ruž osvojila Viktorija Glavak

Nije bilo lako pobijediti na natjecanju Zlatni ruž jer svih pet natjecateljica vrhunske su kozmetičarke i pokazale su se u odličnom izdanju. Prva nagrada, odnosno statua Zlatni ruž drugu godinu zaredom pripala je Viktoriji Glavak iz Salona ljepote Viktorija.

Na drugo mjesto plasirala se Branka Kovač, djelatnica kozmetičkog salona Dora koja je odabrala avangardni način šminkanja i temu srebro, dok je treća bila Iva Burić Mogulić iz kozmetičkog salona Diva. Kao i pobjednica, Iva se opredijelila za beauty način šminkanja.

Statuu Zlatni ruž, rad ljevaonice Tržec, Viktoriji Glavak uručio je Vlado Crkvenac, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba koje je organizator manifestacije. Branka Kovač i Iva Burić Mogulić za drugo i treće mjesto nagrađene su medaljama zlatarnice Dijamant, a svim sudionicama uručene su plakete.

Natjecanje su pratili znatiželjni pogledi publike sajma Dana ljepote, ali i stručni pogledi žirija koji je pozorno pratio sve faze rada. Polusatno natjecanje odvijalo se prema pravilima svjetske organizacije OMC (Organization Mondiale Coiffure). Ocjenjivački sud odlučivao je u sastavu: predsjednica žirija Grozdana Kozjak, članice Lajla Kružić, Renata Šmida, Spomenka Krebsz te Branka Jengić, a kao predsudac i Antonija Tretinjak.

Za lijepe frizure djevojaka koje su bile modeli pobrinula se Lucija Brezovec, vlasnica Frizerskog salona Lucija.

U programu proglašenja pobjednika na velikoj pozornici Dana ljepote na Zagrebačkom velesajmu s tri plesna nastupa predstavili su se mladi parovi akrobatskog Rock and Roll kluba Panda. Nakon završetka službenog dijela druženje je nastavljeno domjenkom i slavljem.

- Presretna sam i jako se veselim što ću ponovno na međunarodno natjecanje koje je također dio nagrade. Nakon prošlogodišnje pobjede bila sam u Milanu- rekla je Viktorija Glavak dok je primala čestitke za osvojeni Zlatni ruž.

Nije se previše nadala ponovnom osvajanju prvoga mjesta i ponavljanju prošlogodišnjeg nezaboravnog iskustva. Ali, pomogla je prijateljica Ela Zirdum čije je lice šminkala i proljeće koje ju u poslu nadahnjuje.