Novosti

Novosti

Održane izvanredne sjednice Upravnog odbora i Skupštine

10. srpnja 2019. godine održane su izvanredne sjednice UO i Skupštine s ciljem donošenje odluke o adaptaciji podrumskog prostora u zgradi na Trgu Mažuranića 13.
Naime spomenuti prostor nije adaptiran više od 30.godina i zahtjeva između ostalog  i izmjenu instalacija. S ciljem davanja u njam spomenutog prostora bivšeg restorana i kafića Skupština je jednoglasno donijela odluku da se započne s...

Novosti

Službeno otvoren Crafts Shop

Jučer, 16. srpnja 2019.

Novosti

INFORMACIJA O PRIPREMAMA ZA MAJSTORSKI ISPIT

Poštovani polaznici priprema,

pripreme za majstorski ispit u jesenskom ispitnom roku započet će  besplatnim informativnim  radionicama   koje Obrtničko učilište organizira u suradnji  sa Obrtničkom komorom Zagreb u periodu od 02. listopada 2019. do 03. listopada 2019. Radionice za sve zainteresirane polaznike će se održati u dva termina, jutarnjem i popodnevnom i to prema sljedećem rasporedu:

Novosti

Deset najčešćih pitanja o e-računu

od 01. srpnja ove godine stupila je  na snagu odredba iz Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi, a i dalje je mnogo pitanja.

...
Novosti

Jačanje suradnje Škole za modu i dizajn i Udruženja

U četvrtak, dana 27.06.2019. predstavnici škole za Modu i dizajn održali su dodjelu svjedodžbi o završnom radu maturantima u prostorijama Udruženja obrtnika grada Zagreba. Vrijednim učenicima koji su se između ostalog školovali i kao krojači, obućari i galanteristi čestitao je i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, potpredsjednik Renato Bočak , predsjednik NO Miljenko Vuk i član UO Tomislav...

Novosti

Marijana Babić dobitnica nagrade „Šegrt Hlapić“

Na jučer održanoj  svečanoj akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtničke komore  dodijeljene su brojne diplome novim obrtnicima – majstorima te nagrade i priznanja obrtnicima koji su svojom aktivnošću doprinijeli razvoju obrtništva.

Nagradu „Šegrt Hlapić“ Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska obrtnička komora dodjeljuju najboljem učeniku, najboljem mentoru i...

Novosti

Zlatku Prosinečkom dodijeljeno priznanje Zlatne ruke HOK-e

Zlatko Prosinečki vlasnik  građevinskog obrta Prosinečki, dobitnik je ovogodišnjeg najvišeg priznanja HOK-a Statue Zlatne ruke s poveljom, koje su mu uručili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta gosp. Darko Horvat i  predsjednik HOK-e Dragutin Ranogajec na svečanoj Akademiji održanoj povodom obilježavanja Dana Hrvatske obrtnike komore, 01.07.2019. godine.  
Građevinski obrt Prosinečki osnovan...

Novosti

Stjepanu Šafranu dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja znanstvenicima, kulturnim i zdravstvenim djelatnicima, sportašima i gospodarstvenicima za njihov doprinos promicanju humanosti i društvenih vrijednosti, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

Na svečanosti održanoj u Uredu Predsjednice 27. lipnja 2019. godine Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos...

Novosti

Članovi Udruženja i ove godine sudjelovali na manifestaciji „Eno gastro Kaštela“

Sedmu godinu zaredom Udruženje obrtnika Kaštela ugostilo je članove obrtničkih udruženja iz Zagreba, Slavonije, Moslavine, Gorskog kotara, Istre, Primorja, Dalmacije, Zagorja i drugih krajeva Hrvatske, na manifestaciji „Eno gastro Kaštela“.
Manifestacija je ove godine okupila članove iz više od 20 obrtničkih udruženja, a kuhanja i...

Novosti

Održan sastanak predsjednika i potpredsjednika cehova

18. lipnja 2019. godine održan je zajednički sastanak Predsjedništva Udruženja i predsjednika i potpredsjednika cehova.  Na sastanku je ukratko napravljen  osvrt na dosadašnje aktivnosti cehova te  su predložene aktivnosti do kraja godine.

Većina predstavnika cehova istaknula je problem nedovoljne informiranosti članova putem e-mail adresa  kao i potrebu za modernizacijom komunikacije. Predloženo je osnivanje...

Stranice