Proizvođači suvenira

Dobro došli na stranice Proizvođača suvenira grada Zagreba. Članovi Proizvodača suvenira grada Zagreba mogu biti svi oni obrtnici koji su članovi Udruženja obrtnika grada Zgareba, a proizvode suvenire. Pridruženi članovi mogu biti proizvođači suvenira koji proizvode u kućnoj radinosti. Mi smo proizvođači suvenira grada Zagreba, zanatlije raznih struka, ujedinjeni u želji za jačanjem proizvodnje suvenira s nacionalnim predznakom na tradicijski način, s visokom estetskom vrijednošću. Mi nismo sekcija pri Udruženju obrtnika grada Zagreba jer su naši članovi ujedno članovi drugih sekcija: krojačke, metalske, staklarske... Neki među nama pripadaju u umjetničke obrte. Članovi sudjeluju na mnogim sajmovima, manifestacijama, izložbama diljem Lijepe naše i u inozemstvu. Pojedinci su dobitnici visokih priznanja U.O. grada Zagreba, OKZ-a, HOK-a, Nagrade grada Zagreba, Udruge inovatora Hrvatske... Sami smo inicijatori održavanja manifestacije "Zagrebački obrtnici proizvođači suvenira" koja se održava svake jeseni krajem listopada na Trgu bana Josipa Jelačića. Na tu manifestaciju pozivamo sve građane našega grada kao i druge drage goste, da nas posjete i uživo vide prezentaciju naših kvalitetnih i lijepih proizvoda: licitarskih srca, paprenjaka, rakija, oslikane keramike, tradicijske odjeće, moderne odjeće s etno detaljima, modnih dodataka od kože u retro stilu, nakita, slika, lampi, ogledala, privjesaka za ključeve, lutaka, pripravaka od začinskog bilja...Odaziv naših sugrađana je velik s puno epiteta. Podatke o proizvođačima suvenira potražite na Google karti klikom na željenu lokaciju.

Poslovni odbor

  • GORAN MARETIĆ, pročelnik
  • DRAŽENKA KUBAT, zamjenica pročelnika
  • ŽELJKO ĆOSIĆ, tajnik
  • DANIJELA HALUŽAN GLUMBIĆ, član
  • FILIP LALIĆ, član
  • LJILJANA MILLA, član
  • DIJANA SMOLJO , član

Novosti

Novosti

Goran Maretić ostaje na čelu sekcije proizvođača suvenira

Pročelnik Sekcije proizvođača suvenira i u narednom mandatu bit će Goran Maretić. Odlučeno je to između dva kandidata na sastanku sekcije održanom danas.
Zamjenica pročelnika ostaje Draženka Kubat, kao i tajnik  Željko Ćosić. 

Osim troje čelnika u Poslovni odbor ulaze još četiri  člana: Danijela Halužan Glumbić, Ljiljana Milla, Dijana Smoljo i Filip Lalić.

Sekciju će u Cehu predstavljati Goran Maretić , a Cehu tradicijskih  i umjetničkih  obrta predloženo je da prihvati prijedlog da sekciju u Skupštini Udruženja predstavlja Danijela Halužan Glumbić.

Novosti

Uskoro sajam Advent zagrebačkih obrtnika

Sajam Proizvođači suvenira grada Zagreba – Zagrebu, sljedeće godine trebao bi biti ranije organiziran zaključeno je na zajedničkom sastanku članova održanom danas u Udruženju obrtnika grada Zagreba. Naime, dosadašnjih godina, sajam je bio organiziran krajem  mjeseca rujna početkom listopada što su članovi ocijenili kao puno bolji termin i zbog same posjećenosti što domaćih što stranih turista.

Novosti

Proizvođači suvenira o organizaciji sajmova do kraja godine

Proizvođači suvenira do kraja godine organizirat će dva sajma odlučeno je to na sastanku sekcije održanom 6. listopada 2017. godine. Prvi od njih je sajam Proizvođači suvenira Grada Zagreba – Zagrebu koji će se ove godine  održati nešto kasnije nego inače na Trgu bana J.Jelačića  od   21. -29. listopada . Interes za nastup na sajmu iskazalo je desetak članova Sekcije. 

U provedenoj raspravi istaknuta je važnost izrade godišnjeg programa sajmova kako bi članovi na vrijeme napravili svoje rasporede.

Novosti

Proizvođači suvenira na I.Zagrebačkom obrtničkom sajmu

Članovi sekcije proizvođača suvenira ponosno prezentiraju svoje proizvode i suvenire tim više što se radi o ručno izrađenim pravim malim umjetničkim  djelima. Tako će biti i za vrijeme održavanja I.Zagrebačkog obrtničkog sajma na Zagrebačkom velesajmu od 21.-24. travnja ove godine. U njihovim radovima moći će uživati ali i sudjelovati u procesu nastajanja učenici osnovnih škola koji su upravo ciljna skupina sajma, pa tko zna možda se jednog dana netko od njih odluči na isti način izraziti svoju umjetničku crtu.

Novosti

Prigodni pokloni za djecu na liječenju u zagrebačkim bolnicama

Članovi Sekcije proizvođača suvenira za vrijeme održavanja sajma Advent zagrebačkih obrtnika najavili su humanitarnu akciju kojom će prigodnim božićnim paketićima razveseliti male bolesnike u nekoliko zagrebačkih bolnica, tako je i bilo.
Na Badnji dan pročelnik Goran Maretić zatrpan hrpom slatkih paketića za koje su 10 proizvođača suvenira koji su sudjelovali na sajmu na Trgu bana J.Jelačića prikupili sredstva s ciljem razveseliti hrabra mala srca, obišao je dječje odjele u Klinici za dječje bolesti Klaićeva, Kliničkom bolničkom centru Šalata i Kliničkoj bolnici Dubrava.

Novosti

Goran Maretić – novi pročelnik Sekcije proizvođača suvenira

Sekcija proizvođača suvenira sklona je promjenama konstatirali su njezini članovi i na sastanku izabrali za pročelnika Gorana Maretića. Druga po broju dobivenih glasova, dosadašnja pročelnica Draženka Kubat na prijedlog novog pročelnika postala je njegovom zamjenicom. Za tajnika Sekcije izabran je Željko Ćosić.

U Upravnom tijelu Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Sekciju će predstavljati Mladen Mikuš, a u Skupštini Udruženja obrtnika grada Zagreba pročelnik Goran Maretić.

Stranice