Proizvođači suvenira

Dobro došli na stranice Proizvođača suvenira grada Zagreba. Članovi Proizvodača suvenira grada Zagreba mogu biti svi oni obrtnici koji su članovi Udruženja obrtnika grada Zagreba, a proizvode suvenire. Pridruženi članovi mogu biti proizvođači suvenira koji proizvode u kućnoj radinosti. Mi smo proizvođači suvenira grada Zagreba, zanatlije raznih struka, ujedinjeni u želji za jačanjem proizvodnje suvenira s nacionalnim predznakom na tradicijski način, s visokom estetskom vrijednošću. Članovi sudjeluju na mnogim sajmovima, manifestacijama, izložbama diljem Lijepe naše i u inozemstvu. Pojedinci su dobitnici visokih priznanja U.O. grada Zagreba, OKZ-a, HOK-a, Nagrade grada Zagreba, Udruge inovatora Hrvatske... Sami smo inicijatori održavanja manifestacije "Zagrebački obrtnici proizvođači suvenira" koja se održava svake jeseni krajem listopada na Trgu bana Josipa Jelačića. Na tu manifestaciju pozivamo sve građane našega grada kao i druge drage goste, da nas posjete i uživo vide prezentaciju naših kvalitetnih i lijepih proizvoda: licitarskih srca, paprenjaka, rakija, oslikane keramike, tradicijske odjeće, moderne odjeće s etno detaljima, modnih dodataka od kože u retro stilu, nakita, slika, lampi, ogledala, privjesaka za ključeve, lutaka, pripravaka od začinskog bilja...Odaziv naših sugrađana je velik s puno epiteta. 

Poslovni odbor
mandat 2022.-2026.

  • DANIJELA HALUŽAN GLUMBIĆ, pročelnica
  • LJILJANA MILLA, zamjenica pročelnice
  • VLADIMIRA LALIĆ, tajnik
  • ŽELJKO ĆOSIĆ, član
  • IVANA VARJAČIĆ, član / izbor 12.06.2023./
  • IVA GLADOVIĆ, član / izbor 12.06.2023./
  • DIJANA SMOLJO , član

Novosti

Sajmovi, kongresi i konferencije

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na sajmovima

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Sekcija proizvođača suvenira, organizira četiri sajma na Trgu Petra Preradovića, u razdobljima od:

1. Proizvođača suvenira grada Zagreba – Zagrebu,  11.5.-14.5.2023.

2. Srčeko zagrebačkih obrtnika, Dan obrtnika,  15.6.-18.6.2023.

3. Zagrebački suvenir, 14.9.-17.9.2023.

Novosti

POZIV za sudjelovanje na sajmu "Proizvođači suvenira grada Zagreba - Zagrebu"

Udruženje obrtnika grada Zagreba i ove godine planira za svoje članove – obrtnike organizirati sajam pod nazivom „Proizvođači suvenira grada Zagreba - Zagrebu“.
 
Predviđeni termin održavanja sajma je od 19. rujna do 26. rujna 2021. godine, na zapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića.
Ukoliko ste zainteresirani za izlaganje na sajmu, i imate vlastiti proizvod, molimo da najkasnije do 01. kolovoza 2021. izvršite svoju prijavu isključivo na e-mail: registar@obrtnici-zagreb.hr
 
Novosti

Hrvatska turistička zajednica- Natječaj za izradu i nabavu...

Hrvatska turistička zajednica raspisala je natječaj za izradu i nabavu vrećica lavande , licitara i platnenih vrećica za potrebe promotivnih aktivnosti na domaćem i inozemnom tržištu.

 
Dokumentaciju za nadmetanje možete preuzeti s internet stranice: 
 
 
Rok za dostavu ponuda je 4.02.2020. u 12.00 sati 
Novosti

Danijela Halužan Glumbić nova pročelnica Sekcije proizvođača suvenira

Na Skupštini  Sekcije proizvođača suvenira održanom danas (14.10.2019.) na osobni zahtjev Goran Maretić razriješen je dužnosti Pročelnika Sekcije, koju je obavljao u više mandata. 

Javni glasanjem s većinom glasova ZA potporu za mjesto pročelnice dobila je Danijela Halužan Glumbić. vl. obrt Art HD , koja će funkciju obavljati do kraja mandatnog razdoblja 2018.-2022.  Većinom glasova za  člana PO imenovan je Nenad Radmanović, vl obrta Petra Candle.
D.Halužan -Glumbić predložena je za člana Upravnog tijela Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta.

Novosti

Goran Maretić ostaje na čelu sekcije proizvođača suvenira

Pročelnik Sekcije proizvođača suvenira i u narednom mandatu bit će Goran Maretić. Odlučeno je to između dva kandidata na sastanku sekcije održanom danas.
Zamjenica pročelnika ostaje Draženka Kubat, kao i tajnik  Željko Ćosić. 

Osim troje čelnika u Poslovni odbor ulaze još četiri  člana: Danijela Halužan Glumbić, Ljiljana Milla, Dijana Smoljo i Filip Lalić.

Sekciju će u Cehu predstavljati Goran Maretić , a Cehu tradicijskih  i umjetničkih  obrta predloženo je da prihvati prijedlog da sekciju u Skupštini Udruženja predstavlja Danijela Halužan Glumbić.

Novosti

Uskoro sajam Advent zagrebačkih obrtnika

Sajam Proizvođači suvenira grada Zagreba – Zagrebu, sljedeće godine trebao bi biti ranije organiziran zaključeno je na zajedničkom sastanku članova održanom danas u Udruženju obrtnika grada Zagreba. Naime, dosadašnjih godina, sajam je bio organiziran krajem  mjeseca rujna početkom listopada što su članovi ocijenili kao puno bolji termin i zbog same posjećenosti što domaćih što stranih turista.

Stranice