Cvjećari

U Agronomskoj školi i u ovoj godini radionice aranžiranja cvijeća

I ove godine, članice Sekcije ,  Spomenka Fabijančić i Ela Petrinić, , s puno ljubavi svoje bogato znanje i  iskustvo prenose učenicima I, II i III razreda Poljoprivredne škole  koji se školuju za zanimanje cvjećar, a sve s ciljem poboljšanja praktičnog znanja.

Ovaj put održana je zanimljiva radionica s učenicima trećeg razreda na kojem su učenice vježbale  na temu svog budućeg maturalnog rada čime su stekle dodatnu sigurnost u radu s cvijećem.

 

Održana druga cvjetna radionica

Radno je bilo i 14. studenog 2018. godine u Poljoprivrednoj školi uz mnoštvo šarenog cvijeća.  
S učenicima drugog razreda održana je druga u nizu radionica koju se predvodile naše kreativne floristice.
Tema radionice bila je izrada spiralnog buketa, izrada aranžmana  i izrada cvjetnog nakita.

 

Suradnja Sekcije cvjećara i Poljoprivredne škole

S ciljem nastavka suradnje započete na Zagrebačkom obrtničkom sajmu, jučer su članice Sekcije cvjećara u Poljoprivrednoj školi  održale prvu u nizu, edukativnu radionicu  za učenike  koji se školuju za zanimanje cvjećar, a sve s ciljem poboljšanja praktičnog znanja.

Bilo je radno, zabavno i nadasve  korisno iskustvo i učenicima 1 e razreda i našim floristicama koje su i ovaj put zapostavile rad u svojim obrtima kako bi učenicima prenijele svoje znanje i ljubav prema cvijeću. 

 

Sekcija cvjećara – još jedan mandat sadašnjem vodstvu

Cvjećari su ponovno za pročelnicu izabrali Elu Petrinić, koja će ih voditi i naredne četiri godine. Za zamjenicu pročelnice izabrana je Radojka Brkić, a za tajnicu Josipa Čuvalo. Osim njih u Poslovni odbor ulaze: Spomenka Fabijančić, Snježana Barilović, Ivona Sobočanec,Zagorka Kičin, Ivanka Škrinjarić, Nela Petrićušić i Branka Kralj. 

 Za člana Upravnog tijela Ceha jednoglasno je izabrana Spomenka Fabijančić. Pročelnica Petrinić predstavljat će kao i do sada Sekciju u Skupštini udruženja.

PROČELNICA SEKCIJE CVJEĆARA SUDJELOVALA NA MEĐUNARODNOM PROJEKTU EDUKACIJE FLORISTA

Pročelnica sekcije cvjećara, Ela Petrinić sudjelovala je na Međunarodnom projektu edukacije florista na IPM sajmu  u Essenu od 24.-27.siječnja 2018.godine. Projekt je rezultat suradnje 'Florint', 'Flornet' i partnera u sklopu projekta Erasmus i škola Groene Welle (NL), Staatliche Fachschule für Blumenkunst Weihenstephan (DE), Nordwin College (NL), KEUDA (FIN), Naturbruksgymnasiet Östergötland (SE), Mercato di San Remo (IT), and Fleurop Deutschland (DE) koji su razvili zajedničke obrasce i metode učenja u floristici koje će se primjenjivati u školama za floriste diljem  Europe.

Članice Sekcije cvjećara usavršile cvjetne dizajnerske vještine

Svoje cvjetne dizajnerske vještine na radionici u belgijskom gradu Brugesu usavršile su naše cvjećarke Spomenka Fabijančić i Rafaela Petrinić koje su sudjelovale na seminaru/radionici Floral art installation Carousel.

Pod vodstvom poznate cvjetne dizajnerice Natalije Zhizko i s grupom svjetskih cvjećara, radile su po 12 sati dnevno tijekom četiri dana na instalaciji za koju je bilo potrebno 500 amarilisa, 2 000 ruza, 2 000 cornus grana i oko 4 000 margareta i krizantema te 500 orhideja.

Cvjetne instalacije za 81. Zlatnu iglu Zagreba

Da nas članice Sekcije cvjećara ne prestaju oduševljavati svom maštovitošću pri izradi cvjetnih instalacija dokaz je njihovo sudjelovanje na  ovogodišnjoj 81.Zlatnoj igli koja je  održana  15. listopada 2016. godine u studiju Anton Marti na HTV.

Svojim cvjetnim instalacijama upotpunile su  modnu pistu te foaje studija Anton Mart kojim je dominirala unikatna cvjetna haljina.

Sekcija cvjećara će zatražit ukidanje naplate ulaza na veletržnicu cvijeća

Sinoćnji sastanak Sekcije cvjećara započeo je prezentacijom proizvoda s naglaskom na teglice za začinsko bilje, tvrtke Klara gardening d.o.o.
Pročelnica Ela Petrinić podsjetila je prisutne  na mogućnost kreditiranja kod HPB temeljem potpisanog sporazum o kreditiranju obrtnika između UOGZ i HPB;   preuzimanje Crodux kartice u Udruženju temeljem projekta HOK- zna, projekt zajedničke nabave Artifex putem kojeg se ostvaruju niže cijene  komunalnih usluga poput vode, električne energije, plina i drugog te na mogućnost uključivanja j.d.o.o. u dobrovoljno članstvo HOK-e

Predstavnice cvjećara u Splitu na 41. Prazniku cvijeća

U  sklopu svečanosti obilježavanja dana Sv. Duje, predstavnice  Sekcije cvjećara i ove godine na poziv Udruženja obrtnika Split sudjeluju  na 41. Prazniku cvijeća, koji se pod motom „ Cvit za Split„ od 5. do 9. svibnja.

Manifestacija se sastoji od dva dijela: izložbe cvijeća i međunarodnog natjecanja florista.
U Splitu nas predstavljaju Rafaela Petrinić, vl. cvjećarskog obrta Poppy i Josipa Čuvalo, vl. cvjećarne Lanište.

Održan sastanak sekcije cvjećara

Na sastanku sekcije održanom 21. siječnja 2016. godine, gosp. D. Židanić, pročelnik Sekcije intelektualne usluge, dao je informacije o Zakona o porezu na dohodak u 2016. godini te detaljno pojasnio izračun iznosa doprinosa za osobno osiguranje obrtnika u 2016. godini.

Podsjetio je da je i na obavezu popisa zaliha robe u prostoru odnosno popis osnovna sredstva danom 31. 12.

Stranice

Pretplati se na RSS - Cvjećari