Prvi radni sastanak novog vodstva Udruženja u Gradskom uredu za gospodarstvo

Na inicijativu vodstva Udruženja danas je u prostorijama Gradskog poglavarstva pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje,Tatjana Operta, sa suradnicima Svjetlanom Maleković i Nerom Pavić, primila predsjednika Udruženja, Ivicu Zanettija s potpredsjednicima Antonijom Tretinjak, Zoranom Brdarom i suradnicima.

Uvodno je predsjednik Zanetti predstavio novo vodstvo Udruženja u mandatnom razdoblju 2022.-2026., zahvalio pročelnici Operta na dosadašnjoj suradnji i zamolio da se suradnja nastavi i dalje na dobrobit svih zagrebačkih obrtnika. Istaknuo je važnost operativnosti i sinergije koju je nužno postići.

Jedna od tema sastanka bio je i Javni natječaj Grada Zagreba za dodjelu lokacije-mjesta na površinama javne namjere na području Grada Zagreba, za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge tijekom božićnih blagdana. Zaključeno je da je Stručna služba Grada Zagreba obrtnicima otvorena za sva pojašnjenja vezana uz Natječaj, a da će se Udruženje obrtnika grada Zagreba ponovno prijaviti kao zajednica ponuditelja za poznatu lokaciju na zapadnom dijelu glavnog zagrebačkog trga gdje se obrtnici proizvođači suvenira tradicionalno predstavljaju sa svojim proizvodima.

Također, predsjednik Zanetti je zamolio da se izvidi mogućnost da se na Javni poziv  za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti prijave i obrtnici iz Ceha intelektualnih usluga gospodarskog karaktera.