Koncesionari će predložiti dimnjačarska područja u Gradu Zagrebu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
882
post-template-default,single,single-post,postid-882,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Koncesionari će predložiti dimnjačarska područja u Gradu Zagrebu

Od prije nekoliko dana na snazi je Odluka o obavljanju dimnjačarskih poslova koju je Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila na sjednici 21. ožujka 2013. godine. Članovi Sekcije dimnjačara razgovarali su po prvi puta o njezinoj primjeni, a sastanku su bili nazočni i predstavnici Grada Zagreba na čelu s Goranom Bošnjakom, voditeljem Odjela komunalnog redarstva.

Dimnjačare je najviše zanimala mogućnost dobivanja koncesija i to za više područja, kao i način bodovanja. Koncesije se dodjeljuju na rok od 5 godina prema kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude pod čime se podrazumijeva kvaliteta usluge i sposobnost ponuditelja za dugoročno održivi razvoj.

Na sastanku je dogovoreno da koncesionari za pružanje dimnjačarskih usluga sami predlože dimnjačarska područja u Zagrebu. Nitko bolje od njih ne poznaje teren pa će se sastati iduće srijede, 17. travnja u 10 sati i sačiniti prijedlog koji će dostaviti komunalnom redarstvu.

Podatke o procijenjenoj vrijednosti dimnjačarskih područja ne treba dostavljati jer će u Gradu Zagrebu zatražiti od Ministarstva financija.

Cjenik dimnjačarskih usluga također je bio jedna od tema spomenutih na sastanku. Postoji mogućnost predlaganja jedinstvenog cjenika ili da svaki koncesionar traži posebno odobrenje. Sugestija iz komunalnog redarstva je da se pokuša dogovoriti zajednički cjenik.

Članovi Sekcije nisu u potpunosti zadovoljni s Odlukom o obavljanju dimnjačarskih poslova. U pregovorima koji su vođeni s Gradom Zagrebom angažiran je odvjetnik Tomislav Valičević iz Odvjetničkog ureda Valičević & Konjevod, ali je konačnu odluku donijela Gradska skupština Grada Zagreba.

No Comments

Post A Comment