Evo kako je danas bilo na druženju Udruženja obrtnika grada Zagreba: Svatko je mogao pronaći ponešto za sebe - Udruženje obrtnika grada Zagreba
2237
post-template-default,single,single-post,postid-2237,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Evo kako je danas bilo na druženju Udruženja obrtnika grada Zagreba: Svatko je mogao pronaći ponešto za sebe

Na druženju Udruženja obrtnika grada Zagreba povodom proslave Svetog Nikole i otvaranja „Obrtničkog Adventa“ okupio se danas veliki broj obrtnika i članova njihovih obitelji. Najmlađi su mogli uživati u predstavi „Ježeva kućica“, koju su za njih odigrali glumci Kazališta “Smješko”.

Nakon toga, pojavio se sveti Nikola i djeci podijelio darove.

Za najmlađe organizirane su i dvije radionice. Danijela Halužan Glumbić i Ljiljana Milla pokazale su mališanima kako modelirati glinu, odnosno izraditi licitare.

– Ovo je radionica motorike te je zapravo jedna vrsta igraonice. Važno je djetetu omogućiti da proba modelirati glinu i od ničega stvoriti neku stvarčicu uporabne vrijednosti. Želimo djeci prikazati majstorske vještine i tako im približiti obrtničku struku – rekla je pročelnica Sekcije proizvođači suvenira Danijela Halužan Glumbić.

Za glazbenu kulisu u prolazu Matice hrvatskih obrtnika u Ilici 49 bili su zaduženi članovi Hrvatskog obrtničkog kulturno-umjetničkog društva „Sloboda“. Njihov nastup privukao je posjetitelje koji su uživali u njihovoj izvedbi božićnih napjeva.

Vrijedni članovi Udruženja za posjetitelje su pripremili kuhano vino i čaj, a bilo je i prigodnih kolačića za zasladiti se. „Obrtnički Advent“ bit će otvoren do 31. prosinca, a održavat će se u prolazu Matice hrvatskih obrtnika u Ilici 49. Organizatori su najavili zanimljiv program. Dođite i uživajte.

No Comments

Post A Comment