Od recikliranog materijala, drva i epoksidne smole stvaraju najljepši nakit - Udruženje obrtnika grada Zagreba
3731
post-template-default,single,single-post,postid-3731,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Od recikliranog materijala, drva i epoksidne smole stvaraju najljepši nakit

Obrt NocTurno prava je mala obiteljska manufaktura. Cijela priča krenula je kao hobi članova obitelji Peruško. Miroslav i Đurđica svoju kreativnost odlučili su izraziti kroz zanimljive rukotvorine napravljene od recikliranog materijala, drva i epoksidne smole. Garažu su pretvorili u svoju radionicu i mjesto na kojem zajedno provode vrijeme.

– Dosta recikliramo materijale. U izradi nakita koristimo čipove i zupčanike starih satova, sve što se da iskoristiti. Svako ima svoje ideje i nastojim ih uskladiti. Ja sam zadužen za rezanje, brušenje i poliranje drveta, a supruga za sve vezano uz rad s epoxy smolom. Odlično se nadopunjujemo i u idejnom i u proizvodnom procesu – rekao nam je Miroslav.

@zg_obrtnik

Obrt Nocturno na sajmu „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“ predstavit će se steampunk nakitom izrađenim od zupčanika i dijelova računala te unikatnim nakitom od epoksi smole u kombinaciji s drvom masline, akacije i sušenim cvijećem.

♬ original sound – zg_obrtnik – zg_obrtnik

Oboje su zaposleni i rade poslove koji nemaju nikakve veze s njihovom strašću prema proizvodnji nakita. Miroslav je elektromehaničar, a Đurđica radi u prosvjeti. Svoje slobodne vrijeme koriste kako bi proizveli zanimljiv nakit.

– Sve je krenulo tako što su izrađivali nakit za svoje prijatelje i poznanike. Nakon nekog vremena nama se toliko toga nakupilo da nismo znali kud s tim. Nismo to mogli prodati jer tada nismo imali obrt. Na kraju smo ga odlučili otvoriti i pokrenuti vlastiti posao. Na svu sreću dobro nam ide. Imamo toliko posla da uz svoje redovne poslove, ne možemo stići sve napraviti – pohvalio nam se zagrebački obrtnik.

Kreativnom dvojcu pridružio se i treći član obitelji, kćerka Stela, studentica Medijskog dizajna.
– Dizajnirala je majice koje se oslanjaju na šestinsku i korčulansku nošnju, ali na jedan svoj, moderniji način – rekao nam je ponosni očuh.

Obrt NocTurno predstavit će svoje rukotvorine na sajmu „Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira“, kojeg možete posjetiti na Cvjetnom trgu od 16. do 19. svibnja.

@zg_obrtnik

Vrijedne ruke zagrebačkih proizvođača suvenira

♬ original sound – zg_obrtnik – zg_obrtnik

No Comments

Post A Comment