Otvoren Sajam gospodarstva u Zaprešiću - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4643
post-template-default,single,single-post,postid-4643,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Otvoren Sajam gospodarstva u Zaprešiću

U sportskoj dvorani i predvorju Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću danas se okupio veliki broj izlagača na 24. izdanju Sajma gospodarstva u organizaciji Udruženja obrtnika Zaprešić. Na svečanom otvorenju prisustvovalo je izaslanstvo predsjednika Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivice Zanettija, koje je prenijelo domaćinima poruku prijateljstva i podrške.

Predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić Davor Pismarović nije mogao skriti svoje zadovoljstvo odazivom na ovogodišnju manifestaciju. Istaknuo je kako je brendiranje u obrtništvu tema koja je važna za njegov razvoj i put za stvaranje dodatne vrijednosti.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar istaknuo je kako Zagrebačka županija i Grad Zagreb unazad dvije godine imaju 22 posto više obrtnika.

– Mislim da je to dokaz rasta gospodarstva u cijeloj Hrvatskoj. Ovaj Sajam jedan je od svijetlih primjera toga. Ako se vratimo dvije godine u nazad, bio je to prvi sajam nakon pandemije. Tada se u ovoj dvorani moglo naći mjesta, ali ono što me veseli je to da ove godine u ovoj dvorani više nema slobodnog mjesta – rekao je Trojnar.

Čast da otvori manifestaciju dobio je Robert Blažinović, ravnatelj Uprave za poduzetništvo i obrt. Naglasio je kako je ovo područje ima dugu tradiciju obrtništva, a kako je upravo ova manifestacija najbolji dokaz toga.

– Obrtništvo nije samo nešto proizvoditi ili pružati neku uslugu, odnosno raditi nešto svojim rukama. To je nešto više. To je način života, to je nešto što ste baštinili od svojih predaka – naglasio je Blažinović.

Manifestacija je otvorena do nedjelje, a posjetit je možete od 10 do 20 sati.
Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Zaprešića. Suorganizatori su Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb, a sponzori Hrvatska obrtnička komora i općine.

 

No Comments

Post A Comment