Zauvijek nas je napustila Vesna Kincl Murtić poznata zagrebačka frizerka i obrtnica - Udruženje obrtnika grada Zagreba
4692
post-template-default,single,single-post,postid-4692,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Zauvijek nas je napustila Vesna Kincl Murtić poznata zagrebačka frizerka i obrtnica

Tužna vijest odjeknula je danas među zagrebačkim obrtnicima, napustila nas je Vesna Kincl Murtić poznata zagrebačka frizerka i obrtnica. Iza njezine uspješne karijere stajao je predan rad, talent, inovativnost i spremnost na stalno usavršavanje. O kakvom se potencijalu radi bilo je jasno još 1957. i 1958. godine kad joj je pošlo za rukom da postane europska, odnosno svjetska frizerska prvakinja.

Salon Kincl kroz desetljeća svoga rada stekao je kultni status i postao dio zagrebačke urbane kulture te je kao takav u travnju 2009. godine proglašen nematerijalnom kulturnom baštinom Republike Hrvatske.

Vesna se nije se libila eksperimentirati i uvoditi nove trendove. Nakon što je ošišala prvu kratku frizuru modernih linija, završila je na naslovnicama modnih časopisa. Nisu joj bili strani niti filmski setovi, na kojima je izrađivala frizure glumcima. Kod nje su rado svraćale i poznate žene toga vremena, od prve dame, pjevačkih diva te glumica i pjevačica.

No Comments

Post A Comment