Sekcija zlatara i urara- još jedna mandat sadašnjem vodstvu - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1485
post-template-default,single,single-post,postid-1485,single-format-gallery,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sekcija zlatara i urara- još jedna mandat sadašnjem vodstvu

Sekciju zlatara i urara naredne četiri godine vodit će uglavnom dosadašnja ekipa, odlučeno je na sastanku održanom jučer, 17.04.2018. godine, kojemu je prethodila sjednica Poslovnog odbora.

Poslovni odbor predložio je Gorana Jelineka za pročelnika u mandatu 2018.-2022. godina, a taj i druge prijedloge Sekcija je jednoglasno prihvatila. Stjepan Đurek izabran je za zamjenika pročelnika, a Kruno Krznarić nastavit će obnašati dužnost tajnika.
U Poslovni odbor, osim spomenute trojke izabrani su kao članovi : Ivan Puzak, Maja Kundih, Željko Šulevski, Biserka Jakšić, Mario Nokaj, Marijan Golub i Stjepan Pavlović.
U Skupštini Udruženja i u Upravnom tijelu ceha Sekciju će predstavljati Goran Jelinek.

Osim provedenih izbora za radno tijelo Sekcije na početku sastanka gđa. Stela Pili, voditeljica Odjela plemenitih kovina pri Državnom zavodu za mjeriteljstvo održala je predavanje vezano za primjenu Pravilnika o obnavljanju znaka proizvođača predmeta od plemenitih kovina. Gđa. Pili je informirala da su temeljem Pravilnika o nadzoru plemenitih kovina koji je stupio na snagu 2015.godine, nastupili novi zahtjevi vezano za žigove proizvođača čija rješenja vrijede 5 godina. Također je definirano postupanje sa predmetima gramaže do 3 g koji trebaju biti fizički izdvojeni od drugih predmeta te sadržavati etiketu na kojoj piše NIJE ŽIGOSANO ili SVE ŽIGOSANO. Napomenula je da je izdana nova slika državnih žigova AU 375/ i 999/.

U nastavku je tajnica UOGZ, gđa. Kunčić informirala prisutne o besplatnim edukacijama, natječajima i raznim drugim pogodnostima, te najavila potpore od Grada Zagreba koje će biti objavljene u svibnju. U svom izlaganju osvrnula se i na Uredbu o zaštiti osobnih podataka koja stupa na snagu 25.svibnja 2018.godine.

Potpredsjednik Zanetti predložio je sekciji zlatara da za modnu reviju Zlatnu iglu planiraju samostalni izlazak sekcije.

Pročelnik Jelinek informirao prisutne o održavanju 3. zagrebačkog obrtničkog sajma koji će se održati od 25.-27.04.2018.godine na Zagrebačkom velesajmu.

No Comments

Post A Comment