Goran Jelinek novi pročelnik sekcije zlatara i urara - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1492
post-template-default,single,single-post,postid-1492,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Goran Jelinek novi pročelnik sekcije zlatara i urara

Zbog odlaska u mirovinu dugogodišnjeg pročelnika Sekcije zlatara gosp. Vlade Crkvenca na sastanku Sekcije od održanom 4. travnja 2017. godine, za novog pročelnika većinom glasova izabran je dosadašnji član Poslovnog odbora gosp. Goran Jelinek, vl. zlatarskog obrta Uspinjača. Poslovni odbor ostat će u istom sastavu odlučili su prisutni članovi.
U Skupštini Udruženja obrtnika grada Zagreba i u Upravnom tijelu Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Sekciju će predstavljati novi pročelnik.
Nakon provedenog izbora, gosp. Crkvenac kratko se osvrnuo na proteklo razdoblje i zahvalio svim članovima na suradnji na brojnim projektima vezanim za struku.

Gosp. Crkvenac na čelu Sekcije bio je dugi niz godina, a svim predanim radom na najbolji način promovirao je struku, komorski sustav i obrtništvo u cjelini. Njegov angažman u komorskom sustavu posebno u dijelu obrazovanja može poslužiti kao ogledni primjerak obrtnicima koji svoje znanje i vještine žele prenijeti na nove generacije mladih obrtnika.

Gosp. Damir Židanić, pročelnik Sekcije intelektualnih usluga kroz power point prezentacije prenio je informaciju o obvezi fiskalizacije za paušalno oporezivanje poslovanja. Novi Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom koji je stupio na snagu početkom 2017. godine donio je nekoliko novina. Među njima su najznačajnije ukidanje statusa malog obveznika fiskalizacije te propisana obveza fiskalizacije izdavanja računa putem naplatnih uređaja za sve obveznike fiskalizacije, neovisno o tome jesu li paušalci ili nisu. Zbog potrebe da se prilagode novom načinu izdavanja računa i troškova nabave elektroničkih naplatnih uređaja, paušalcima je omogućeno razdoblje prilagodbe do 1. srpnja 2017.
O 9 novih mjera aktivne politike zapošljavanja govorio je V.Crkvenac: mjeru Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Potpore za usavršavanje; Potpore za samozapošljavanje; Obrazovanje nezaposlenih; Osposobljavanje na radnom mjestu; Javni rad; Potpore za očuvanje radnih mjesta; Stalni sezonac. Navedenim mjerama i njihovim kombiniranjem mogu se iskoristiti poticaji kako bi poslodavci unaprijedili svoj radni odnos ili tvrtku. Različitim financijskim subvencijama i programima obrazovanja i usavršavanja svatko do njih može si omogućiti zapošljavanje novih radnika, dodatnu edukaciju, očuvanje radnog mjesta ili uključivanje u programe javnih radova.

Gosp. Crkvenac također je dao najnovije informacije vezano za Zakon o zaštiti novčarskih institucija ( NN 56/15).

Sekcija će i ove godine na 2. Zagrebačkom obrtničkom sajmu prezentirati zanimanje učenicima osnovnih škola koji će sajam posjetiti 26.-27. travnja 2017. godine.

No Comments

Post A Comment