Pročelnik Sendi Numan upozorio na probleme koji obrtnicima onemogućavaju normalan rad, a građanima pravo na topli dom - Udruženje obrtnika grada Zagreba
1688
post-template-default,single,single-post,postid-1688,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Pročelnik Sendi Numan upozorio na probleme koji obrtnicima onemogućavaju normalan rad, a građanima pravo na topli dom

Pročelnik Sekcije plinoinstalatera i plinoservisera Udruženja obrtnika grada Zagreba Sendi Numan jučer je u središnjem Dnevniku HTV-a upozorio na probleme koje su im stvorila nova pravila koja nameće Gradska plinara Zagreb. Naime, inzistiranje da prilikom sanacije plinskih instalacija glavne strojarske projekte rade ovlašteni projektanti, poskupljuju i kompliciraju čitav proces.

Glavno pitanje oko kojeg se dvije strane spore je smatra li se popravak plinskih instalacija rekonstrukcijom ili održavanjem. Ako je riječ samo o održavanju onda nije potreban glavni projekt, niti skiciranje, potrebno je samo popraviti instalaciju i ispitati je. Nije potrebno ispitno izvješće, koje sadržava projekt ili skicu.

Poseban problem su stari objekti. Kod rekonstrukcije Plinara traži da investitori, odnosno vlasnici nekretnina, imaju urednu građevinsku dozvolu i projekt, ali problem je što su neke zgrade u našem gradu starije od jednog stoljeća. Teško je vjerovati da je netko u turbulentnim vremenima mijena država i političkih sustava vodio brigu o građevinskoj papirologiji. Ista ta Plinara ih je u tom periodu spojila ih je na plinsku mrežu.

Podsjećamo, o ovoj temi i problemima vezanim uz nova pravila plinoinstalateri i plinoserviseri održali su nedavno sastanka u Udruženju obrtnika grada Zagreba s Goranom Popovićem, direktorom Gradske plinare Zagreb, ali riješene problema tada nije pronađeno.

Važno je napomenuti da su najveće žrtve ove situacije upravo građani koji su ostali bez grijanja. Riječ je o 24 zgrade koje bi uskoro mogle ostati bez plina.

No Comments

Post A Comment